Loki: Az Idővariációs Hatóság bírónő személye fontosabb lehet az MCU jövőjére tekintve, mint hinnénk

2021. június 12. 13:34 - Geek World Explained

Ki rejtőzik a Ravonna Renslayer név mögött?

A képregényolvasóknak biztos nem ismeretlen Ravonna Renslayer neve, na de miért is olyan fontos, hogy ő itt van?kep_2021-06-11_171044.pngSzerdán startolt el a Marvel legújabb sorozata a Disney+-on, ami a korábbi két sorozathoz képest nagyobb hatással lesz a Marvel Moziverzum eseményeire. A sorozat pilot epizódjában a 2012-es Lokit elkapja az Idővariációs Hatóság (elég sokszor fogjátok hallani ezt, csak inkább TVA-ként, ami a Time Variance Authority névből ered) és Ravonna Renslayer bíró elé citálják, hogy megbüntessék az olyan variánsokat, mint például a csínytevés istenét amiért belenyúlt az idővonalba.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Gugu Mbatha-Raw is a főbb szereplők között van, és egy sajtótájékoztató során még azt is elárulta, hogy az általa megformált Ravonna Lexus Renslayerben több van, mint gondolnánk. Állítása szerint még a képregényeket jól ismerők is meglepődhetnek majd:

Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre Kate [Herron, a rendező] elmagyarázta nekem, hogy ez inkább egyfajta eredettörténet Ravonna Renslayer számára. Tudod, ami megelőzi a képregényekben szereplő dolgok egy részét.

Ravonna a képregényekben sosem állt kapcsolatban a TAV-val, de okos döntés volt bevonni őt az idő őrei közé, hiszen a Marvel alternatív idővonalai rendre formálják Ravonna történetét. Ravonna Lexus Renslayer a 6311-es Földről származik (ez a Föld a Marvel képregények fő idővonalának, a 616-os Földnek a hasonmása csak itt már a sötét középkorban óriási technológia fejlődést értek el), ő volt Carelius király egyetlen lánya és az övéké volt az utolsó királyság a 40. században, míg Kang el nem foglalta. Ugyan Ravonna nem rendelkezik emberfeletti képességekkel, cserébe képzett közelharcos, jártas a fejlett jövőbeli technológiák használatában és igen magas intelligenciával rendelkezik. Egy teleporter segítségével még az időben is képes utazni.

Carelius a lányát küldte tárgyalni Kanggal és a hercegnőnek esze ágában sem volt átengedni a  birodalmukat, sőt megesküdött, hogy halálukig fognak harcolni a szabadságukért. Kang ennek hallatára vonzódni kezdett a nőhöz és a kezéért cserébe felajánlotta, hogy megkíméli az életüket. A lány továbbra is elutasító volt vele, mivel Kang csak egy közember volt. Végül megidézte a 40. századba a Bosszú Angyalait abban reménykedve, hogy a felettük aratott győzelem lenyűgözi a hercegnőt, de ez sem jött be neki. Ravonna inkább szövetségre lépett az Angyalokkal. Ezt követően a lánykérés már nem is kérés volt, hanem parancs, Kang elrendelte a ceremónia megszervezését. Az őrségének egyik tagja, Baltag azt javasolta, hogy végezzék ki a hercegnőt hiszen ez Kang módszere, minden hódítás során kivégezteti az uralkodókat, hogy megelőzze az esetleges felkeléseket, és mivel Renslayer a királyi vérvonal képviselője így potenciális veszélyforrásnak minősül. Kang túlságosan vágyott a nőre, képtelen volt megölni, ezért ő is szövetkezni kezdett a Bosszú Angyalaival és Ravonnával, hogy visszaverjék a seregét, ami Baltag vezetésével elárulta őt. Baltag utolsó erejével megpróbálta lelőni Kangot, ám ekkor Ravonna váratlanul rájött, hogy szerelmes a férfiba és a lövedék útjába állva megmentette a hódítót.kep_2021-06-11_182606.pngKang Ravonna testét sztázisban tartva gyászolta addig amíg a Nagymester ki nem hívta a hódítót egy játékra, melynek során az élet és halál erejét ígérve esélyt adott Ravonna feltámasztására. Végül a halált választotta, a Bosszú Angyalainak a halálát a hercegnő élete helyett. A Nagymester Kang tudta nélkül feltámasztotta a nőt (a sztázisban maradt Rovanna így egy duplikációvá vált) ő pedig bosszút esküdött Kang ellen amiért nem őt választotta.

Miután újra az élők között találta magát, a hercegnő azt tervezte, hogy Doktor Druida segítségével megszerzi a Végső Semlegesítőt, ami olyan erős, hogy még Galactus is visszavonulót fújt, amikor Mr. Fantasztikus megfenyegette a bolygófalót, hogy beveti a földönkívüli fegyvert ellene. Miközben egyre nagyobb befolyással bírt Druida felett, Ravonna magát Nebulának álcázva összecsapott a Kang Tanáccsal, a Bosszúállókkal, de még a Fantasztikus Négyes tagjaival is. Utóbbi kettő próbálta megakadályozni Renslayert tervét, a semlegesítő megszerzését. Egy időviharba keveredve egyenesen a hódító Kanggal is megküzdött, aki feláldozta magát, Renslayer pedig felvette a Terminatrix nevet és elfoglalta Kronopolisz trónját. Feltámasztotta Kangot, hogy aztán megölhesse majd ismét visszahozta a férfit, hogy együtt uralkodjanak egészen addig, amíg Immortus el nem pusztította Kang királyságát, Kronopoliszt. Ravonna egyszerre Kang szerelme és egyben nemezise is. Habár a hercegnő viszonozza Kang érzéseit gyakran érzi magát elárulva a férfi tettei miatt, mert ő előbb választja egy új idővonal meghódítását vagy a Bosszúállók legyőzését, mint a szeretett nő életét, és belefáradt abba, hogy folyton csak második. Viszont akárhogy nézzük ez a furcsa szeretlek is meg nem is kapcsolat nagy szerepet játszik az életében.kep_2021-06-11_204302.pngFurának tűnhet, hogy Ravonna eredettörténetét szinte nem lehet elmesélni Kang nélkül, mintha ez is csak Kangról szólna, aki egyébként a következő Hangya & Darázs filmben fog debütálni. Nem tudni, hogy a Jonathan Majors féle Kang története mennyire fog kapcsolódni az Idővariációs Hatóság bírájához, de annyi biztos, hogy a köztük fennálló kapcsolat döntő fontosságú. Talán Renslayer azért dolgozik a TAV-nál, hogy megakadályozza Kang tervét és soha ne jusson el a 40. századba? Ravonna Renslayer Mobius M. Mobius oldalán maga is az idővonalat felügyeli, hogy a rosszfiúk ne okozzanak felfordulást és valljuk be Kang nagyobb fenyegetést jelent, mint az a 2012-es Loki eltűnése.

Persze ezek csak találgatások, Ravonna új szerepe egész biztosan nem téríti el Kangot a terveitől, hogy uralkodhasson a különböző valóságokban, de a hercegnő vagyis a bírónő bemutatása az MCU-ban érdekes hatással lehet a Marvel Moziverzum jövőjére nézve Kang ellenségeként vagy szeretőjeként.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr816588244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása