Starro: Minden amit tudnod kell Az Öngyilkos Osztag antagonistájáról

2021. augusztus 11. 15:28 - Geek World Explained

Már a trailerekből is kiderült, hogy Starro kulcsfontosságú szerepet fog betölteni Az Öngyilkos Osztagban. Annak járunk utána, hogy ki is ő valójában, milyen képregényes háttérrel rendelkezik, mikre képes és James Gunn miért pont őt választotta a nagyobb ellenfélnek (mert ugyebár a filmben nem csak egy rosszfiú van).kep_2021-08-10_212005.png

Az egyik legfontosabb képregény a  DC Comics történetében a The Brave and the Bold #28 száma, hiszen ez volt az a kiadás, amelyben bemutatkozott a DC egyik legnélkülözhetetlenebb csapata, az Igazság Ligája. Az 1960 márciusában megjelent számban olyan hősök egyesültek szuperhőscsapattá, mint Wonder WomanZöld Lámpás, Flash, Aquaman és a Marsbéli Fejvadász. Később Batman, illetve Superman is csatlakozott, csak Starro érkezésekor éppen egyikük sem ért rá, előbbinek Gotham bűnözőivel volt dolga, utóbbi a Föld felé vészesen közeledő meteorit darabkákat zúzta porrá. S vajon milyen fenyegetés szükséges ahhoz, hogy szinte isteni erővel rendelkező egyének összefogjanak az emberiség megmentése érdekében? Hát az elmekontrolláló képességekkel rendelkező intergalaktikus tengericsillag, kinek célja a világok meghódítása.

Ahogy a Marvelnél Loki volt az aki összeterelte a Bosszú Angyalait, a DC Univerzum legnagyobb hőseit is egy gonoszabb Csillag Patrik hozta össze. Habár az Öngyilkos Osztag semmilyen módon nem vett részt a halálos fenyegetés elhárításában,  Robert Kanigher és Ross Andru ugyanebben a sorozatban mutatta be a csapat első inkarnációját, csak picit korábban, a The Brave and the Bold #25 részében.

kep_2021-08-11_152152.png

A karakternek több változata is megjelent az évek során a DC Comics oldalain, de a kinézetén, a csillag formáján nem változtattak. Az első megjelenése során Starro és a fajtája az egész világot meghódítani akaró médiumok voltak, s csak évekkel később derült ki egy újragondolt eredettörténet keretein belül, hogy ennek az idegen fajnak van egy vezetője is. A 2009-es  R.E.B.E.L.S. Vol 2 #5 számában az idegen faj paraziták módjára utazott szerte a galaxisban, hogy rabszolgasorba taszíthasson potenciális civilizációkat. Ugyanezzel a céllal érkeztek a Hatorei bolygóra, melynek lakói közül a Cobi névre hallgató egyed nem volt hajlandó ezt elfogadni, valamilyen módon sikerült kitörnie az irányításuk alól és Starro, a Hódító néven uralkodni kezdett felettük.

A tengericsillaghoz hasonlóan öt karja van, amelyek nyúlékony csápokként szolgálnak, s egyetlen szeme, ami a teste közepén helyezkedik el. Képes energiát elnyelni, amit aztán a karján vagy a szemén keresztül ki tud vetíteni, de emellett repül, energiát manipulál és még regenerálódó adottságokkal is bír, ezért piszok nehéz legyőzni, mivelhogy egy apró darabból is képes visszanyerni eredeti, óriási alakját. Azonban mind közül a legfélelmetesebb az elmekontrolláló képessége.

Gyaníthatóan könnyebb dolga van a hatalom átvétele során, ha a körülötte lévő összes élőlényt manipulálni tudja, elnyerve a támogatásukat a tervéhez. Mellesleg ennek a kifejlett kaijunak nincs szüksége szexuális interakcióra a szaporodáshoz. Az utódai tulajdonképpen élősködő organizmusok, akik a túlélés érdekében egy másik élőlény arcára tapadnak, ezzel megszerzik az irányítást a gazdatestek felett, s Starro is bábként tudja az egyedeket irányítani telepatikus úton. Amennyiben egy utódot sikeresen lehámoznak egy lény fejéről, az elme felett megmarad a befolyása, ugyanis paraziták nélkül is behatolhat az ember tudatalattijába vagy az álmaiba.

kep_2021-08-11_111014.pngDark Knights: Metal sorozatban történt események újabb változásokat hoztak. Starrót többnyire hódító parazitaként ábrázolták, ám amikor az író, Scott Snyder átvette az uralmat a karakter felett, Starro Sinestro, Superman, Csillagfény és Marsbéli Fejvadász társaságában csatlakozott a Justice League: Team Mystery névre hallgató csoporthoz. Ez nem jelenti azt, hogy Starro máris hősként tündökölt, azonban a Liga szövetségeseként a 2018-as Justice League: No Justice Vol 1 #3-ban hősként halt meg. Agykeselyű szülőbolygóját, Colut megtámadja az  Omega Titán, s mivel a bolygó már biztosan el fog pusztulni, az Igazság Ligája megpróbálja evakuálni a lakosokat. Hogy elterelje a behatoló figyelmét, Starro nagyobb alakot vesz fel, a Titán arcára tapadva megpróbálja az irányítása alá vonni ellenfelét. Ez idő alatt a Liga sikeresen kimenekít mindenki a bolygóról, ám Starro végül feláldozza magát, amikor az Omega Titán széttépi az űrlényt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy véglet halott lenne, ugyanis Batman megment egy darabot a testéből, s az újjászületett csillag Jarro néven csatlakozik az Igazság Ligájához. Olyannyira kötődik Batmanhez, hogy a cuki Robin ruhájában apunak szólítja megmentőjét, elvégre ő nevelte fel.

kep_2021-08-11_110938.png

És miért pont Starro lett a gonosz? Nos, James Gunn elmondása szerint olyan DC gonosztevőt akart, akire nem számítottak volna. Starrót már gyermekként is félelmetesnek találta, sőt az 1981-ben megjelent Justice League #190-es számának címlapja egyenesen megrémítette, melyen Starró parazitái átveszik az uralmat a hősök agya és arca felett.

Ha tetszett a cikk, további bejegyzésekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr1216656210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása