Stargirl: Ők lennének a 2. évad gonosztevői?

2021. augusztus 18. 11:06 - Geek World Explained

A Stargirl második évadának az első részében máris több nagyobb nemezis neve említésre került, a sorozat fő antagonistája, Eclipso mellett. Lássuk mi derült ki az első részből!

kep_2021-08-17_094705.png

A Stargirl első évadában az Amerikai Igazság Szövetségének újragondolt változata sikeresen legyőzte az Igazságtalanság Szövetségét, de Courtney Whitmore továbbra is lesben áll az esetleges fenyegetések miatt, ami a családját is veszélyeztetheti. És van is mitől tartania, mert nem mindennapi gonoszt vezettek fel még az első évad fináléjában, s úgy tűnik, nem ő lesz az egyedüli.

Spoiler veszély a 2. évad első részére vonatkozóan!

A Stargirl premier epizódja számos klasszikus AISZ ellenséget említ meg, ám ez nem meglepő, hiszen már az előző évadban sem szűkölködtek gonosztevők terén. Talán kezdjük is a legelején, a legfőbb ellenséggel.

Eclipso

kep_2021-08-17_111606.pngA nyitójelenetben kicsit visszautaztunk a múltban, ahol Eclipso egy kisfiú képében kegyetlenkedett. A fiú neve Bruce, ami nem lehet véletlen, hiszen a képregényekben egy Bruce Gordon nevű férfi képében vált ismertté. Eclipso, az ősi entitás lényegében Isten haragját testesíti meg, aki kegyetlen módon hajtotta végre az ő akaratát. Többek között ő okozta az özönvizet, amely kiirtott mindenkit Noé és a családja kivételével. Később kiűzték a Mennyből a gonosz természete miatt és Spectre vette át a helyét a Bosszú Szellemeként. Miután Isten kitaszította egy fekete gyémánt lett az örök otthona, mely egy nap ezer apró darabra tört szét. Mindegyik szilánk tartalmazza Eclipso szellemének egy részét, s a gyémánt birtoklásával bármelyik egyén előhívhatja az erejét. 

Eclipsót Cindy találta meg, aki már az első évadban is tele volt haraggal, kétszer majdnem sikerült elintéznie Stargirlt, megölte a saját apját, Sárkánykirályt is, így Eclipso bosszúvágya minden bizonnyal felerősítheti a lány haragját. Azonban az erejének vannak korlátai, mégpedig a napfény. Ugyan nem öli meg, de visszakényszerítette a lényt börtönébe, a Sötétség Szívébe, és erejét csupán napfogyatkozáskor, illetve éjjel lehet előhívni. Ezenfelül Eclipsónak két másik Stargirl szereplővel is volt már jelentős pillanata a képregényekben. Yolandát például maga Eclipso öli meg, s amennyiben a sorozat a továbbiakban is képregényhű marad, Vadmacska nem sok jóra számíthat. Ugyanakkor nem csak Yolandára nézve lehet ez tragikus, hanem Starmanre is, aki még a pilot epizód elején halt meg, ám az utolsó részben visszatért civilként, Sylvester Pembertonként. Sylvester visszatérte gyanúsan időszerű, elvégre Eclipso az 1992-es Earth was Eclipso: The Darkness Within képregényben magát Starmannek álcázva kémkedett az Igazság Ligája után. Az igazi Starman végül feláldozta magát, hogy az Eclipso-féle hasonmását elpusztíthassa. Akármelyik Sylvesterről is legyen szó, nem biztos, hogy sokáig fogja húzni.

Shade

kep_2021-08-17_122935.png

Akárcsak Eclipso, Shade, azaz Árnyék is már tiszteletét tette az első évadban: a pilotban, az aranykor és a hősök halála idején ő ragadta el Dr. Éjfélt, a negyedik részben a Sárkánykirály futólag megemlíti az Árnyék árulását miközben Jégcsappal beszélget, s végezetül az utolsó részben az ISZ asztalánál nézi a kamu hírt, amit Agyhullám és Jégcsap pusztítása miatt találtak ki.

Árnyék egy halhatatlan antihős, aki 1838-ban egy misztikus tragédiába keveredve halhatatlanságra és varázserőre tett szert, azonban az emlékeit elvesztette. Hosszú élete során tragédiák sorát élte meg, amit humorral próbál palástolni. A hősők aranykora idején bérgyilkosként tevékenykedik, ő lett Flash (Jay Garrick) és Starman (Ted Knight) ellenfele. Egy későbbi Starman sorozatban Árnyék lesz a mentora a Starman örökség utódjának, Jack Knightnak. Igen, Árnyék átállt a másik oldalra, bár nem örökre, elég gyakran váltogatja a szerepét, így talán nem is kéne szerepelnie a lehetséges gonosztevők listáján, elvégre nem tudni, hogy a sorozatban éppen melyik oldalon fog állni.

A két beharangozott szereplő mellett még számos potenciális fenyegetés rejtőzhet, akiket Courtney a hátrahagyott AISZ aktákban talált, s ugyan Pat szerint ők már egyáltalán nem számítanak fenyegetésnek, nem mehetünk el mellettük szó nélkül.

Per Degaton

kep_2021-08-17_130950.pngAz első, akiről Courtney érdeklődik, a Per Degaton névre hallgató bűnöző. Pat elmondása szerint a férfit Flash egy párhuzamos idősíkra száműzte. Per Degaton egy gonosz időutazó volt, aki többször is harcolt az AISZ ellen, sőt egy rövid időre sikerült is kitörölnie a történelemből a bűnüldöző hősöket.

Feketerózsa Tüske

kep_2021-08-17_135954.pngA második gonosztevőt Pat tudása szerint '88-ban maga a Zöld Lámpás pusztította el. Feketerózsa Tüske egy kelta druida volt amíg el nem nyelte őt a föld, miután egy varázslata visszafelé sült el. Azt remélte, hogy szorosabb kapcsolatot tud teremteni a természettel, amit felhasznált volna a népét lemészároló rómaiak ellen. A druida évekkel később Gothambe került és az eredeti Zöld Lámpás, Alan Scott ellen harcolt. A visszatérése aktuális lenne, miután az első rész végén Alan Scott lánya, Jade is felbukkan, hogy visszavegye a gyűrűjéhez tartozó lámpást.

Blitzkrieg Báró

kep_2021-08-17_141858.pngCourtney aktáiban a következő Blitzkrieg Báró volt, a náci szuperkatona, aki az AISZ ellen harcolt a II. világháború idején. Igazi neve már feledésbe merült, a háború idején a náci tiszt a német tudósok kísérleti egerévé vált, miután egy fogoly savat öntött az arcába, ami vakságot okozott. A báró tökéletes alanyként szolgált a tudósok új projektjében, mely során az agy potenciális energiát csapolták meg. Az elvégzett kísérletek végeztével képes volt repülni, hihetetlen sebességre tett szert és emberfeletti erővel is megáldották, ám egyszerre csak egy képességgel rendelkezhetett.

Jullie Ghost

kep_2021-08-17_150331.pngMint minden gonosztevő, akit Courtney említett, Jullie Ghost is rengetegszer került összetűzésbe az AISZ tagjaival. A képregényekben Ghost, Gentleman Ghost eredetileg egy James Craddock nevű rabló volt, aki pusztán illúziók révén volt szellem. Csak a Végtelen Világok Krízise után vált valódi szellemmé. A tolvajt az akasztása után elátkozták: addig kell raboskodnia a Földön, amíg a gyilkosának a szelleme el nem hagyja a halandó síkot. Pechére a gyilkosa Nighthawk volt, Khufu Kha-Tarr herceg leszármazottja. A herceget és szerelmét örökké tartó reinkarnációval átkozták meg, így lett Craddock fő ellensége az egyiptomi herceg és Nighthawk utódja, a következő inkarnáció, Sólyomember. Miközben folyamatosan megpróbálja megölni Sólyomembert, az ISZ oldalán is harcol az AISZ ellen, míg Vadmacska meg nem öli. A "halálával" beteljesült a jóslat, miszerint egy nemes vérű ember fogja legyőzni. Ahogy a Báróról, úgy Pat róla sem mondott semmit.

Thinker

kep_2021-08-18_082717.png

Az epizód végefelé járunk, amikor Courtney a szobájában egy aktát lapozgat, a Thinker, magyar képregényes nevén Filozófus aktáját. Thinker ismerős lehet a legújabb Az Öngyilkos Osztag filmből, csak ott Agyas néven szerepel. A Stargirl sorozatban az aranykori Clifford DeVoe-féle Thinker szerepel, aki a gondolkodó sapkájával növelte az intelligenciáját, viszont a dokumentumok alapján nem volt túl okos ahhoz, hogy elmeneküljön Flash elől.

kep_2021-08-17_155341.png

Az örökség továbbvitele az egyik fő témája a Stargirl sorozatnak, s ez ugyanúgy vonatkozik az Igazságtalan Szövetség tagjainak az utódaira is. Shiv, azaz Cindy Burman Eclipso segítségével tervezi a toborzást az új, általa vezetett ISZ csapatba. A már biztosan gonoszként megjelenő Eclipso és potenciális rosszfiúk mellett a bosszúszomjas méhkirálynő haragja is beteljesülni látszódik. Azonban a listáján van egy igazán érdekes kakukktojás.

Shiv - Cindy Burman

kep_2021-08-17_155957.pngA Sárkánykirály lányaként Cindy élő fegyverré vált az apjai kísérletei miatt. Minden vágya az volt, hogy helyt kapjon az ISZ asztalánál, ám apja ezt folyamatosan megtagadta tőle. A második évadban már senki sem tudja megakadályozni, így átveszi a vezető szerepet. A korábbi tagok nagy része halott vagy börtönben van, beleértve az apját is, akit ő maga szúrt hátba.

Jégcsap - Cameron Mahkent

kep_2021-08-18_083050.png

Jégcsap fia, Cameron gyengéd érzelmeket táplál Stargirl irányába. Habár az apja volt az ISZ vezetője, a többi családtagjával ellentétben Cameron semmit sem tud apja múltjáról, és eddig úgy tűnik a képességeivel sem rendelkezik. A családja teljes mértékig osztja az apja, Jordan értékrendjét és céljait, így könnyedén befolyásolhatnák a későbbiekben Cindy segítségével, aki maga is felvette a fiút a listájára. Talán még sikerrel is járnak, különösen, ha Cameron megtudja, hogy Courtney és a családja áll az apja halála mögött.

Sportmester és Tigrisnő - Artemis Crock

kep_2021-08-18_083413.png

Artemis szülei aktívan részt vettek a lányuk életében, különösen akkor, amikor az edzői nem adták meg Artemisznek azt a pozíciót, amit szerintük megérdemelt volna, ezért pedig halál járt. Akárcsak a szülei, Artemisz is túlzóan magabiztos viselkedést mutat, sőt arra is büszke, hogy a szülei letartóztatása miatt az alsós diákok tartanak tőle. A versengő jelleme, szülei befolyása és a Courtney iránt érzett ellenszenve miatt, nem valószínű, hogy Cindynek sokáig kell őt győzködnie. 

Hegedűs - Isaac Bowin

kep_2021-08-18_083511.png

A Hegedűs esete kicsit más, mert az örökösök idején az eredeti Hegedűs már nem él, helyét az ISZ-ben a felesége vett át. Ahogy az első, úgy a végső csatában sem volt jelen, addigra megölte őt Tigrisnő és Sportmester, azonban még a halála előtt gondoskodott arról, hogy a fia a jövőben átvegye a szerepét. Miután az iskolában zaklatják a fiút, az anyja, aki egyben az iskola igazgatója is, Isaac apjáról szóló rövidke tanmese után azt javasolja a fiúnak, hogy erőszakkal vágjon vissza a zaklatója ellen. Cindy mesterkedése biztosan kihozná a benne rejtőző haragot.

Mike Dugan

kep_2021-08-18_083628.png

Pat fia, Mike a kivétel Cindy tervében. A többiekkel ellentétben az ő szülei nem csatlakoztak az ISZ-hez, sőt Pat volt Starman segédje Sávosként, és most az új AISZ tagjait mentorálja. Viszont, ez már az előző évadban is oda vezetett, hogy Mike úgy érezte az apja előnyben részesíti a mostohalányát, Stargirlt. Habár Jégcsap legyőzésében nagy szerepe volt és úgy ahogy, de szinte bekerült a csapatba, Pat nem engedi neki, hogy jobban belefolyjon az ügybe, és a fiú kérlelései ellenére nem tanítja meg a robotot kezelésére. Talán Pat tétovázása miatt Cindy sikerrel jár és manipulálni tudja a fiút? Vagy elegendő lenne csupán az, hogy végre beveszik egy csapatba, ahol elismerik?

kep_2021-08-18_084042.png

Az új gonosztevők mellett az első epizód egyértelműen megerősítette, hogy az ISZ többi tagjával mi történt az utolsó rész óta. A csapat vezetőjét, Jégcsapot Pat fia ütötte el, s miután Jordan akkora már az élő jégcsap formájában volt, darabokra tört. Az esetet titokban tartják, véletlen balesetnek állították be még Jordan szülei is, az örökös, Cameron előtt. Agyhullám nagyágyúnak számított a csapatban, plusz nélkülözhetetlen volt a tervük megvalósításához, ámde Jégcsaphoz hasonlóan rá is halál várt Yolanda által, mikor a férfi a halott fiának adta ki magát, amin Vadmacska átlátott. Az elhunytak listáját bővíti Sárkánykirály is, akit a saját lánya szúrt hátba, mikor Dr. Ito már majdnem legyőzte a Ragyogó Lovagot.

Tigrisnő és Sportmester rács mögé került, a lányuk szerint rablás miatt, így az ISZ és AISZ eseményei titokban maradtak. A Hazárdőr és Solomon Grundy volt talán a legszerencsésebb, miután mindketten megúszták a halált, illetve a börtönt. Utóbbi nagy melákot Óramester engedte szabadon, miután a harc során azt vette észre, hogy Grundy fél tőle, zavarodott és inkább csak egy eszköz az ISZ kezében. A második évad elején úgy tűnik az erdőben rejtőzködik és a "felszabadítója", Rick Tyler visz neki élelmet.

Az ifjú AISZ feltételezései szerint Cindy az ISZ a csata folyamán meghalt, valójában nagyon is él, és a volt tagok gyerekeivel akarja újraindítani az Igazságtalanság Szövetségét. A céljában pedig társra is lelt Eclipso személyében.

A Stargirl megtekinthető az HBO Go-n, az új részek szerdánként érkeznek.

Ha tetszett a cikk, további bejegyzésekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr4016662532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása