És azt tudtad, hogy Pókember korábban [SPOILER] segítségével szerezte vissza a titkos identitását?

2021. augusztus 24. 18:58 - Geek World Explained

Gyaníthatóan a váratlan trailer szivárogtatás miatt érkezett meg ilyen gyorsan a Sony jóvoltából a Pókember: Nincs hazaút kedvcsinálója, amelyből kiderül, hogy Parker Doctor Strange segítségét kéri Mysterio elszólása miatt.

kep_2021-08-24_105816.png

A Pókember: Idegenben utolsó képkockáin Quentin Beck, azaz Mysterio felfedte Pókember titkos személyazonosságát az egész világ előtt. A teaser trailerből kiderül, hogy Peter Parker nem akárkitől kér segítséget, hogy visszakapja a régi életét: a Legfőbb Varázslótól, Stephen Strange-től. El is kél Doctor Strange segítsége, mert Pókit gyilkossággal vádolják, csakhogy nem ez lenne az első alkalom, hogy kiderült ki rejtőzik a maszk mögött.

A Marvel Comics történetében több olyan képregény is készült a falmászó hősről, amik a mai napig megosztják az olvasókat. Ilyen vitatott képregény a 2007-es One More Day, azaz a Még egy nap névre hallgató történet, amelyben Peter alkut köt az ördöggel, Mephistóval. Mephistóról a WandaVision óta terjednek a teóriák, a fél világ arra várt, hogy mikor bukkan már fel, de nem lehet okunk a panaszra, mert Agatha Harkness személyében is zseniális ellenséget kaptunk. Ezt követően még a Loki idején is gyártották az elméleteket a démonról, de lássuk be Wanda történetében tényleg helytállóbb lett volna (persze Agatha mellett).  Azonban nem Skarlát Boszorkány volt az egyetlen, akinek az életében az ördög jelenléte mérföldkőnek számított, tudniillik Parker óriási szívességet kapott a patástól, igaz az ára is hatalmas volt.

one_day.jpg

A Még egy nap eseményei előtt vissza kell térnünk kicsit a 2006-os Polgárháború második részére (Civil War Vol 1 #2), melyben Pókember Vasember "nyomására" felfedte a kilétét a nyilvánosság előtt. Ez a bejelentés pedig elindított egy lavinát, ez idő tájt Pókember ellenségeinek a listája már elég hosszúra nyúlt, viszont a Szuperhumán Regisztrációs Törvény elfogadásával egy ideig ő és a szerettei biztonságban voltak. Ám mindez megváltozott amint belátta, hogy inkább Amerika Kapitány oldalán van a helye, aki társaival nem értett egyet az új rendelettel. Wilson Fisk, a Vezér megneszelte, hogy Pókember már nem áll különleges védelem alatt, ezért egy bérgyilkost küldött, hogy ölje meg a fiút, de a golyó May nénit találta el. Ez indította el a 2007-ben futó Back to Black sorozatot, de ami közvetlenül a tragédiát folytatta, az a Még egy nap volt.

Peternek és feleségének, MJ-nek nem nagyon volt más választása May néni halálát követően: kockáztatnak és akkor bármelyik sarkon szembesülhetnek tragikus végzetükkel vagy hátrahagyják korábbi életüket és elmenekülnek. Mary Jane és Parker számára felfoghatatlannak tűnt, hogy May néni meg fog halni, teljesen kiszolgáltatottá váltak, így Mephsito könnyedén megközelíthette a fiatalokat az ajánlatával. Peter először hallani sem akart a démon ötletéről, mert úgy gondolta, hogy ez a lelkébe kerülne, azonban Mephisto már nem veszi el kedvtelésből a szuperhősök lelkét, mert kevésbé szórakoztató, ha a hősök tudják, hogy elkárhozásuk előtt valami igazán hősies tettet hajtottak végre. Ezért May néni életéért cserébe Mary Jane és Peter szerelmét kéri, mivel a köztük fennálló szerelem az a fajta feltétel nélküli szeretet ami egy évezredben csak egyszer történik meg. És mi ebben a móka Mephisto számára? Amennyiben Peter és MJ házasságát meg nem történtté teszi, akkor ezzel átverheti Istent és igazán élvezetesnek találja a gondolatot, hogy mindkettejük lelkének egy része emlékezni fog erre a szerelemre, és fájdalmasan fognak egymás után sóvárogni. 24 órát, tehát még egy napot kaptak, hogy eldöntsék May néni sorsát.

kep_2021-08-24_180838.png

Mivel Peter nem állt készen arra, hogy egy May néni nélküli világban éljen, ezért amikor Mephisto ismét meglátogatta a párt, MJ-nek volt egy feltétele: mindenki felejtse el Pókember személyazonosságát. Az alku megkötése után Mephisto még utoljára odaszúrt a szerelmespárnak, mikor felfedte, hogy a kislány, akit Peter korábban látott a közös gyermekük volt, kit már soha nem kapnak meg, mert a valóság amelyben ő él, megszűnt létezni. A paktum még a mai napig hatással van Pókember életére.

Valószínűleg a Sony és a Marvel nem a Még egy nap eseményeit dolgozza fel, hiszen Peter még gimis, esküvőnek nyoma sincs és az eddig megerősített infók szerint bőven lesznek ellenségei a filmben, Mephisto pedig csak elveszne a rengetegben. Az biztos, hogy Happy boldogan védelmezné May nénit és Doctor Strange segítő keze sem utolsó szempont egy ilyen vészterhes időben. Amennyiben minden jól megy már nem kell sokat várnunk, hogy december 16-án elszabaduljon az őrület Queensben.

Ha tetszett a cikk, további bejegyzésekért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr1116668952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása