A nagy sikerű Lore Olympus új adaptációja ősszel érkezik

2021. szeptember 30. 19:42 - Geek World Explained

Az Eisner-díjra jelölt Webtoon képregény, a Lore Olympus még idén megjelenik képregénykönyvként is. Rachel Smythe a klasszikus görög mitológiát,  Perszephoné elrablását bújtatta egy új és modernebb köntösbe.kep_2021-09-30_132006.png

A Webtoon oldalán az egyik legnépszerűbb képregény a Lore Olympus Rachel Smythe-tól. A sorozat a görög mitológia újragondolása, nagy hangsúlyt fektetve az alvilág királya, Hádész és a jövendőbeli királynő, Perszephoné kapcsolatára. A széria már a második évadnál tart és 9.72 csillagos értékeléssel rendelkezik a platformon.

Mi is az a Lore Olympus?

kep_2021-09-30_132235.pngA történet középpontjában a szokatlan páros, Perszephoné és Hádész áll, gyakorlatilag Perszephoné elrablásának a modern átirata. A sorozat a komornak ábrázolt mitológiát modern környezetbe ülteti át, ugyanakkor a halandók világában még megfigyelhetőek az ókori Görögországra jellemző ruhák, szokások és épületek.

Az  olümposzi história Zeusz partiján kezdődik, ahova Hádész kénytelen egyedül menni, miután a vízi nimfa barátnője, Minthe kikosarazta, amit rögvest el is felejtett, amint meglátta a gyönyörű Perszephonét. Egy szerencsétlen véletlen folytán Aphrodité a fiával, Erósszal szövetkezve elintézi, hogy a lány az Alvilágban kössön ki, és ezzel kezdetét vette az út amely az elkerülhetetlen házasságukig vezet. A két isten között a kötelék egyre szorosabb lesz, s a kezdetleges barátság egy imádnivaló románcba csap át.

kep_2021-09-30_134656.png

Természetesen a történet számos meglepetést rejteget, hosszú út vezet az első csókig és még a görög mitológiát jól ismerők is meghökkenhetnek az író csavarjain. A két főszereplő mellett a panteon több tagjának is nagy szerepe van a sztoriban, hiszen velük együtt egészül ki a háttértörténet. A jelenlétük által bizonyos összekapcsolódó szálaknak nagyobb és mélyebb jelentése van, mint ahogy elsőre tűnik. Az istenek világa, az Olümposz olyan, mint Hollywood, imádják a szaftos pletykákat és celebbotrányokat, bár itt a paparazzóknak a szemük világába is kerülhet, ha clickbait cikket hoznak le az Alvilág leendő királynőjéről.

Az Alvilág uralkodóiról szóló mítoszoknak sokkal sötétebb a hangvétele, mint ahogy a Lore Olympusban szerepel: az eredetiben Hádész elrabolja Perszephonét, Démétér csak őszintén aggódik lánya biztonsága miatt és még Zeusznak is be kellett szállnia az ügy elsimításába, ugyanis az örömanya nem teljesítette isteni feladatát, így az emberek éheztek. Ehelyett egy sokkal bájosabb kapcsolatot kapunk és az író volt olyan rendes, hogy átírta a rokoni szálakat, ezáltal Hádész nem Perszephoné nagybátyja, azonban Démétér szigorúbb lett, s legszívesebben mindenki elől elrejtené leányát, a tavasz istennőjét.

Mi lehet a széria sikerének a kulcsa?

kep_2021-09-30_140222.png

A görög mitológia már nem csak a történelem órákon kerül szóba, régóta a populáris kultúra része. Szinte minden évre jut legalább egy film vagy könyvadaptáció az istenek egyikéről. Az olvasók és a nézők többnyire futólag ismerik a mítoszokat, a főbb isteneket, amennyiben mégsem, Zeusz hódításairól biztosan mindenki hallott már. A temérdek feldolgozás miatt sokaknak már unalmas lehet egy újabb görög istenekkel foglalkozó mű, de a Lore Olympus oly módon tálalja a történteket, ahogyan korábban még nem volt rá példa.

A szereplők ismertsége felkelti az olvasók figyelmét, de a témája fogja őket megtartani, mert a szerelmi szál mellett a sorozat különböző érett tartalmakat is érint. Az író, Rachel Smythe nem zárkózik el a mitológiában is előforduló szexuális erőszak és abuzív kapcsolatok bemutatásától sem. Az istenek csillogónak látszó életében felüti a fejét még a depresszió, a poszttraumás stressz szindróma és egyéb más mentális betegségek is, de ami a legfontosabb, a mentális egészségük gondozása. Ezektől lesz az isteni história még földhözragadtabb a többi adaptációhoz képest.

Az új adaptáció

kep_2021-09-30_152648.png

Rachel Smythe az Instagramon jelentette be, hogy a Del Rey Books kiadóval együttműködve az alkotása már képregénykönyvként is elérhető lesz a rajongók számára. Az első kötet a Lore Olympus 1-25. fejezetét gyűjti össze, plusz egy új bónusz történetet is kapnak az olvasók. A hírt egyébként a sorozat debütálásának a 3. évfordulóján jelentette be. Az biztos, hogy előbb fog megjelenni, mint az animációs feldolgozás, ami a tervek szerint majd a Netflixen fog debütálni.

Az eredetileg Október 2-án megjelenő mű első része November 2-tól lesz elérhető, a második részre pedig 2022 nyaráig kell várni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr316704880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása