Az első Bosszúállók legyőzték az MCU egyik Örökkévalóját

2021. október 13. 14:51 - Geek World Explained

Amikor az egyik Örökkévaló találkozott a Föld leghatalmasabb hőseivel, a találkozó után szó szerint molekulákra bomlott.kep_2021-10-12_172903.png

Az Örökkévalók egyike a Marvel legrégebbi szuperhős csapatának és a történetük több százezer évre nyúlik vissza, egészen a prehisztorikus korig, az úgynevezett Kőkori Bosszúállók korszakáig.

A novemberben érkező Örökkévalók film miatt bizonyára a témában érdekeltek már jól tudják, hogy kik ők és mi célból vannak itt, de adunk egy gyorstalpalót azoknak, akik csak most csöppennének bele. Az Örökkévalókat a titokzatos Égiek hozták létre évmilliókkal ezelőtt a Deviánsokkal együtt. Az emberiségtől elkülönülve, az Égiek szolgálatában élnek, ám olykor belefolynak az ügyeikbe és akadnak köztük olyanok is, akik legendák és mítoszok ihletői is voltak. A jelenkori Örökkévalók már nyitottabbak, Sersei vagy az Elfeledett még a Bosszúállók közé is beállt. 

Spoiler veszély az Eternals: Celestia #1 cselekményére vonatkozóan!

A Marvel Moziverzumban való debütálásuk előtt az Örökkévalók új perspektívát kaptak az univerzumban betöltött szerepükről. Azért hozták létre őket a celestiaiak, hogy évezredeken át felügyeljék és védjék a Földet, jóllehet csak az utóbbi időben kezdték felismerni, hogy a döntéseik és tetteik milyen következményekkel járnak. Kieron Gillen, Esad Ribic és Matthew Wilson Örökkévalók sorozatából már az is kiderült, hogy egy Örökkévaló feltámasztása egy ember életébe kerül, azaz akaratlanul több ezer ártatlan embert öltek így meg. Ez a felfedezés káoszt okoz közöttük, mivel úgy tudták, hogy a feltámadási protokolljuknak nincs hatása a külvilágra. Elborzadnak egymástól, de saját maguktól is, hiszen hányszor volt, hogy a jó cél érdekében feláldozták magukat mindegy alapon, mert úgyis felélednek. Rengetegszer kockáztattak, büntetésből megöltek Örökkévalókat, akik aztán ismét éltek, de milyen áron. Gillen történetében csak idő kérdése volt, hogy mikor fognak találkozni a Marvel nagyágyúi, de már nem kell tovább várni, ugyanis az Eternals: Celestia #1 részében végre összejött a találka, és nem is akárhogyan.

kep_2021-10-12_202902.png

Az Eternals: Celestia #1 nyitánya Ajakkal indul, az egyetlen Örökkévalóval, aki képes a teremtőikkel beszélni. Ajak csalódott és válaszok után kutat, mert az istenei már nem szólnak hozzá, már nincs szükségük az Örökkévalókra, közel egy millió év után elhagyták őket. Ez az üzenet pedig teljesen padlóra küldi őt. Zarándokútra indul Makkarival, az utolsó Égi holttestéhez, aki még a Földön van, s ez idő alatt a történet visszaugrik röpke egy millió évvel ezelőttre, midőn Ajak az Égiek utasításának eleget téve találkozik a Kőkori Bosszúállókkal, hogy begyűjtse a szükséges információkat róluk. A Bosszúállók első inkarnációját Odin, Főnix, a Föld első Legfőbb Varázslója, Agamotto, az első Fekete Párduc és Vasököl, a második Starbrand, illetve a legelső Szellemlovas (mennyivel királyabb már ez a tüzes mamut, mint a motor vagy kocsi) alkotta.

A találkozó elég gyorsan eszkalálódott, Ajak épp csak kiejtette a száján, hogy kik a teremtői, Starbrand máris behúzott neki egyet, csakhogy Odin se volt még ez idő tájt túl diplomatikus, így gyorsan megsorozta ő is Ajakot a pörölye, Mjölnir segítségével. A harc eléggé meggyengítette az Égiek szóvívőjét, de mentségére szóljon, hogy nem vetette be ellenük minden erejét, na meg a hajdani Bosszúállók erejének a mértéke példátlannak számított, plusz biztos merítettek erőt a haragból is, amit az Égiek irányába tápláltak, mivel nem kedvelték őket túlzottan. Ajak látszólag belehalt a küzdelembe, gyakorlatilag mégsem, sőt a halála még a hasznára is vált, mert miközben a hét rendkívüli erejű Bosszúálló elintézte őt, volt ideje arra, hogy értékes információkat gyűjtsön be róluk, így győztesként távozott. Ajak nem akart harcolni, csupán megállapítani, hogy a küldetésükre nézve fenyegetést jelentenek vagy sem. Újjászületése után úgy ítélte meg, hogy a Bosszúállók tökéletesek másodlagos védelmi rendszernek, nincs szükség háborúra, amelyet látszólag most mégis el fog indítani.

kep_2021-10-13_144741.png

A jelenbe visszatérve, Ajak már bánja, hogy akkor megkímélte az első Bosszúállókat, ugyanis az istenének, az Égi holttestét egy felturbózott  Bat-barlangként használják a jelenkori Bosszúállók. Habár érthető Ajak dühe, meg kell értenie, hogy az Égiek maguk döntöttek így, az önjelölt papjuk helyett magukhoz a Bosszúállókhoz szóltak, ők engedélyezték a holttest használatát. Csak Makkari jelenléte miatt nem tudott az Örökkévaló rátámadni az új Szellemlovasra, ennek ellenére úgy néz ki szereztek maguknak egy új ellenséget a már meglévő rosszakarók mellé.

Atlantisz királysága egyre nyugtalanabb, az orosz Téli Gárdának sikerült elfognia Hulkot és kisebb agymosást végezni rajta, hogy az ügynökük legyen. A Vámpír Nemzet a színfalak mögött egyre csak ügyködik, továbbá az Egyesült Államok kormánya és a Bosszúállók között még mindig feszült a viszony. Egy lehetséges Örökkévalók vs. Bosszúállók harc az egész világot romba döntheti, pusztítóbb lenne, mint a mutánsokkal vívott konfliktus. Már csak az a kérdés, hogy Ajak miképpen fog lépni és a döntése mennyire fogja megosztani az Örökkévalókat, merthogy akadnak köztük olyanok, akik kötődnek a Föld leghatalmasabb harcosaihoz.

kep_2021-10-13_135952.png

Ajak - aki először Jack Kirby Eternals #2 című kötetében tűnt fel - az egyik legfontosabb Örökkévaló: rendelkezik a többiek erejével és csak ő tud az Égiekkel kommunikálni, na meg férfi. Salma Hayek szereposztása után Gillen, Ribic és Wilson úgy látta helyesnek, ha az újragondolt Örökkévalók sorozatukban is Ajak nő legyen. De nem csak az MCU-s Ajak lett canon, Makkarit is az új film szerint ábrázolják, azaz nőként, aki jelbeszéd segítségével kommunikál társaival, s ő az Álmodó Égi prófétája.

Az Eternals: Celestia #1 október 6. óta elérhető, az Örökkévalók című film pedig november 4-én érkezik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr5916718934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása