Hogy mi? Magneto ölte volna meg a fogadott lányát, Wandát?

2021. szeptember 25. 11:00 - Geek World Explained

Alig kezdődött el Magneto pere máris érdekes fordulatoknak lehettünk szemtanúi. Az élet ünneplése helyett a mutánsok egy bűntényt próbálnak megoldani, de akadnak köztük olyanok is, akik nem bánják az érintett Bosszúálló halálát, egyenesen örülnek a tragédia miatt.kep_2021-09-24_211403.png

Az X-Men történelmében idén nyáron rendezték az egyik legnagyobb eseményt, a Hellfire Gálát Emma Frost által. A gálára nem csak a mutánsok kaptak meghívót, jelen voltak világsztárok és más egyéb Marvel karakterek is, azonban az ünnepséget beárnyékolta egy tragédia, ugyanis valaki megölte Skarlát Boszorkányt!

Spoiler veszély az X-Men: The Trial of Magneto #1-2  cselekményére vonatkozóan!

Nem titok, hogy az M-nap történései után Wanda lett az első számú közellenség a mutánsok körében, így a halála nem rázott meg mindenkit, olyannyira, hogy hatalmas banzájt tartottak amiért a "színlelő" meghalt. Magneto kénytelen végignézni, ahogy a lányát démonként ábrázolva vésték bele a fák törzseibe, az arcára még egy nagy piros x is került. Mondhatni a Hellfire Gála afterja rengeteg mutáns számára még üdítőbb volt, mint maga a parti.

kep_2021-09-24_212926.png

Miközben Magneto próbálja meggyőzni a Csendes Tanácsot, hogy támasszák fel Wandát, addig a tett helyszínén nem várt módon Rozsomák és a családja együtt próbálja kiszagolni, hogy mi is történhetett a nővel. Mivel Logan az X-Force tagja, Laura az X-Menbe lépett be, Daken pedig az X-Factornál segédkezik, a 3 csapat is a makacs család segítségére siet mielőtt Skarlát Boszorkány gyilkosa (vagy bárki, aki részt vett benne) eltüntetne minden nyomot. A nyomozás során mindannyian megállapították, hogy valaki olyan tehette, aki közel állt Maximoffhoz, hiszen nem lehet csak úgy meglepni egy varázslónőt, aki képes a valóság manipulálására. A tetthelyen talált bizonyítékok és a boncolás is arra utal, hogy Wandát megfojtották, egy olyan személy, aki mágneses erővel rendelkezhet. Evidens, hogy máris mindenki Magnetóra gondol, hiszen a jelek szerint akár ő is lehet az elkövető, habár akadnak olyan tényezők is, mint például az esemény idővonala, amely szerint más lehet a tettes. A lány apja ez idő alatt kudarcot vallott, és a Tanács nem éleszti fel a boszorkányt.

A mágnesesség mestere és Kraoka erői között kisebb harc alakult ki, melyben Magneto súlyosan megsérült miután a váratlanul felbukkanó dühös Higanyszál brutálisan nekiesett testvére halála miatt. Xavier az omega szintű Hope Summers segítségével próbálja feltárni Magneto tudatalattiját, ami ellen Hope erősen tiltakozik, mivelhogy ez a kínzás egy formája és az ő értékrendjébe ez nem igen fér bele.

Míg a mutánsok körbevezetik a Bosszúállókat, a látszólag élet és halál között lebegő Skarlát Boszorkány látható madárszárnyakkal és egyértelműen a halála utáni pillanatról beszél narrátorként. A The Trial of Magneto #1 részben egy flashback erejéig látható volt, hogy egy fehér köpenyes alak szúrta le Wandát egy tőrrel. Hiába menekült, a támadója elkapta, ám mégis azt mondja kiszabadult, de ez a szabadulás a Sötétségbe vezetett.

Sötétség. Sötétség ... és aztán újjászületés. Sötétség, és azután.. felébredtem.

A Wanda által elmesélt halála teljesen más, mint amit az X-ek kiderítettek a képességeik által: fojtogatás helyett egy tőr okozta a halálát. Véletlen lenne, hogy a szeptember 22-i Death of Doctor Strange #1 számban is egy tőr okozta a Legfőbb Varázsló vesztét, vagy van összefüggés a két varázsló ellen elkövetett gyilkosságok között?

kep_2021-09-24_213207.png

Hope hamar belekeveredik az univerzális balhéba amint megérkeznek a Bosszúállók, hogy elvigyék Wanda holttestét. A telepatikus képességei által felébreszti a mutánst és megparancsolja neki, hogy senkit se engedjen Skarlát Boszorkány közelébe, különösen a Bosszúállókat ne. A dolgok ekkor állnak csak igazán a fejük tetejére, ugyanis a Magneto vs. mutánsok & szuperhősök összecsapásának közepette Magneto bevallja, hogy ő ölte meg Wandát, aki ezen kijelentés után váratlanul megjelent! Hogy mi? Hiszen az előbb még a boncolás eredményeiről diskuráltak, nem? Plusz megszavazták azt is, hogy halott marad, nem támasztják fel a különleges programjuk által. Ami ennél is meglepőbb, hogy Wanda egyből egykori férjéhez, Vízióhoz ment, hogy megcsókolja őt, pedig már éve óta külön élnek. Felmerülhetne az olvasókban az is, hogy egy alakváltó mutáns, például Mystique áll a furcsa jelenség hátterében, azonban ő a bokorból szemléli ezt a felettébb érdekes szituációt.kep_2021-09-24_213053.png

Vajon miért nem akarta Hope Summers, hogy Amerika Kapitány és társai láthassák a varázslónő testét? Talán ez idő alatt, míg Magneto lehetetlen harcot vívott a többiek ellen Hope az Ötök vezetőjeként visszahozta Wandát az élők közé klónként? Ez azt is megmagyarázná, hogy miért csókolta meg Víziót, ugyanis akkoriban még mutánsnak hitték a két Maximoff testvért és X Professzor minden mutáns elméjéről készített egy digitális másolatot Cerebro által, ám amikor kiderült, hogy nem az X-génből ered az erejük, nem készült több mentés. Vagy ez egy hamis Wanda, az igazi pedig még mindig a mágikus síkban van foglyul ejtve? Apropó, az X-ek mikor átkutatták Magneto házát, kiderítették, hogy ellopott egy Cerebro sisakot.

Hope-nak mondhatni minden joga megvan egy ilyen döntés meghozatalához, hiszen a társaival az Ötök olyan hatalmi befolyással rendelkeznek, hogy gyakorlatilag a Csendes Tanács felett állnak, de legalábbis nem tartoznak nekik, és az Ötök feltámasztással kapcsolatos döntéseit mindig tiszteletben kell tartani, s természetesen végre is kell hajtani. Amennyiben ez történt, akkor akár kisebb lázadás is kitörhet, hiszen Mystique feleségét nem élesztették fel, egy nem mutánssal pedig mégis kivételeznének? Továbbá ezzel azt is kockáztatnák, hogy a Föld leghatalmasabb hősei tudomást szereznének az Ötökről és a klónozásról. 

kep_2021-09-24_223844.png

Mindemellett felmerülhet az is, hogy Hope-nak nagyobb köze van Wanda halálához, mint azt bárki gondolta volna és el akarja tüntetni a nyomait. Kettejük között az Avengers vs. X-Men eseményei alatt alakult ki szorosabb kötelék, így elképzelhető, hogy pontosan tudja mi történt a boszorkánnyal, esetleg ő a tettes. Habár az említett történet idején eleinte egymással harcoltak, mert Hope úgy vélte, hogy Wanda tette tönkre az életét azzal az egyetlen mondattal, amikor eltörölte a mutánsokat, csak Maximoff segítségével tudta csak legyőzni a testét megszálló Főnixet. Az együtt kántált "Nincs több Főnix" mondat eltörölte Wanda eredeti, "Nincs több mutáns" varázsigéjét, és visszahozták a mutáns fajt.

Bármi is legyen az igazság a The Trial of Magneto több, mint egy átlagos bűnügyi elbeszélés és biztos, hogy Skarlát Boszorkány feltámadásának körülményei sokkal bonyolultabbak, mint azt gondolnánk. Az, hogy Wanda halála rövid életű volt, bizonyos mértékig értelmet nyer, különösen, ha figyelembe vesszük a közelgő Darkhold történetben való részvételét. Valószínűleg olyan sötét erők is munkálkodhatnak a háttérben, amelyek Skarlát Boszorkányt akarják felhasználni, miközben Magnetót is kiiktatnák a képből, megfosztva a Kraokán megszerzett befolyásos szerepétől.

A történet október 20-án folytatódik az X-Men: The Trial of Magneto #3 számban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr3416697254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása