Képregények amiket el kell olvasnod, ha imádtad a WandaVision sorozatot

2021. március 13. 16:06 - Geek World Explained

Ismerd meg az MCU első Disney+ sorozat főszereplőinek a háttértörténetét.

wandavision-poster-uhdpaper_com-hd-5_2898_1.jpg

A sorozat végére értél, de még nem volt elég belőle? Teljesen beszippantott Wanda és Vízió világa? Még több infót szeretnél megtudni a kedvenc párosodról? Megértjük! A jó hír, hogy képregényeken alapszik a sorozat, így számtalan izgalmas történet vár rád, ha elolvasod az általunk ajánlott történeteket.

Skarlát Boszorkány első megjelenése

Wandával az Uncanny X-Men #4 kockáin találkozhatunk először, amelyet a legendás Stan Lee és Jack Kirby alkotott meg. Testvére, Pietro társaságában csatlakozik a Gonosz Mutánsok Testvériségéhez, hogy lerójják tartozásukat Magneto felé, aki egyben a csapat irányítója is. Wanda itt még nem Skarlát Boszorkány, a ruhája sem a megszokott színben pompázik, azonban itt kezdődik el számára minden.

Vízió első megjelenése

The Avengers #57 (Marvel, 1968), first appearance of The Vision, cover by John Buscema.

Android barátunk egy picit később érkezik meg az Avengers #57 számában. Ultron arra akarta használni teremtményét, hogy bosszút álljon az ő teremtőjén, a tudós Hank Pymen, azaz a Hangyán és társain, a Bosszú Angyalain. Ehelyett Vízió csatlakozik az Angyalokhoz és még segít is nekik legyőzni a high-tech gépveszedelmet.

Egy nem szokványos szerelem

Wanda and Vision get smoochy

Az Avengers #113 számában Wanda és Vízió már fülig szerelmesek, egy küldetést sem bírnak ki smaci nélkül. A  külvilág furcsállja és nem igazán helyesli a kettejük között fellobbant szerelmet, hiszen mégiscsak egy szintezoid és mutáns kapcsolatról beszélünk.

Dupla esküvő és boldog házas élet

Miután kölcsönösen megmentik egymást, Vízió megkéri Wanda kezét, akiket Immortus a Bosszú Angyalok gyűrűjében ad össze egy másik ifjú pár, Mantis és Bajvívó társaságában a Giant-Size Avengers #4 részében.

Amennyiben szeretnétek kihagyni a szuperhősök debütálásáról majd a románcuk kibontakozásáról szóló képregényeket, akkor nyugodtan kezdjétek az olvasást a Vision and the Scarlet Witch füzetekkel. Ahogy a sorozatban, úgy itt is egyből az esküvő utáni boldog mézeshetekkel kezdődik minden.

The Vision and Scarlet Witch: Extraordinary people and their attempts at  ordinary living | GamesRadar+

A '80-as években egy 4 részes Vision and the Scarlet Witch sorozat keretein belül mutatták be az újdonsült házasok életét, akik megpróbáltak normális körülmények között élni, már amennyire egy ilyen párostól kitelik. Hogy ne unatkozzanak a nyugalmukat megzavarja a zűrzavar, a mágia és maga Magneto is, aki már az ikrek apjaként jelenik meg (ez azóta párszor változott és jelenleg nem Magneto gyermeki a Maximoff testvérek, hanem Django és Marya Maximofftól származnak).

A 4 részes minisorozat után kapunk egy 12 részes folytatást amelyben Wanda varázslattal teherbe ejti magát, és végül világra hozza gyermekeit, Billyt és Tommyt. Ez a második rész igazán imádnivalóan mutatja be kettejük szerelmét és mosolyt csalhat az olvasó arcára minden alkalommal.

Tabula rasa

SCOOP: 'WANDAVISION' To Be Loosely Based on John Byrne's Vision Quest -  Murphy's Multiverse -

Egy kisebb "szoftverhiba' miatt Víziót elrabolják és szétszerelik az USA szervei. Skarlát Boszorkány és a Nyugati-parti Angyalok kimentik, újra összerakják, azonban személyiségének magja elpusztul és egy érzelmek nélküli automatává válik a West Coast Avengers (#42-től #49-ig) lapjain. Az események felpörögnek amikor egy szerelmi háromszög alakul ki Simon Williams, Energikon felbukkanásával, ugyanis az ő agyhullámait használták fel Vízió személyiségének a beprogramozása során.

Nem létező gyermekek

Agatha Harkness and Scarlet Witch talk

Az Avengers West Coast: Darker than Scarlet meghatározó eseményei végérvényesen tönkreteszik kedvenc boszorkányunk és férje házasságát. Ez az a történet ami szinte az összes Skarlát Boszorkány központú elbeszélésnek az alappillérét képezi. Agatha Harkness elárulja Wandának, hogy Billy és Tommy nem igaziak, ők a démon Mephisto lelkének töredékeiből alkotott varázslények, és a tulajdonos visszaköveteli a hiányzó darabjait.

Kitör a káosz

Scarlet Witch's Avengers Disassembled Comic Madness Explained

Amikor Wanda megtudja, hogy az emlékeit az elveszett gyerekeiről eltávolította egykori mentora, Agatha Harkness az elméje megbomlik, és a káoszmágiát használva megpróbálja elpusztítani egykori csapattársait. A Káosz (Avengers Disassembled #1-4)  kockáin számos szerencsétlen eset történik a mentálisan sérült nő miatt, többek között Sólyomszem is életét veszti, miközben társait védi. Csak a Legfőbb Varázsló, Doctor Strange tudja megállítani a Skarlát Boszorkányt.

Mutánsvilág

Today in Marvel History:

A  Mutánsvilág (House of M) a Marvel egyik legnagyobb crossovere és mérföldköve ami közvetlenül a Káosz (Avengers Disassembled) után játszódik, amikor is Magneto X Professzor és Doctor Strange segítségével próbálja meggyógyítani Wandát, de kudarcot vallanak. Az X-Men és a Bosszú Angyalai összegyűlnek, hogy megvitassák mi legyen Maximoff sorsa. Mivel az erejét képtelen uralni és az egész világra veszélyt jelent, így a nő kiiktatása is szóba kerül a tagok között.

Mielőtt bármit is tennének Wanda széttépi a valóságot és egy újat hoz létre, amelyben a mutánsok uralkodnak az emberek felett, egész pontosan a Magnus-ház uralkodik. Magneto rájön, hogy Pietro vette rá Wandát a történelem átírására, ezért mérgében megöli a fiút. Ezt követően Skarlát Boszorkány helyreállítja a világot, de eltörli a mutánsokat.

Gyermekek keresztes hadjárata

Marvel Comics Final Thoughts – Avengers: The Children's Crusade – Eric  Watson

A House of M képregény még számos képregényre kihatott és Wanda nagyon sokáig küzd a tetteinek következményeivel. A Marvel enyhítve a fájdalmán, visszaadta a boszorkánynak a fiait. A The Children's Crusade lapjain Wanda újjászületett gyermekei, az Ifjú Bosszú Angyalai közé tartozó Wiccan, azaz Billy Kaplan és Spuri, más néven Tommy Shepherd megkeresik az anyjukat, akit aztán gyorsan ki is szabadítanak  Fátum Doktor kezei közül.

Rém Rendes család

Marvel Comics Deluxe: The Vision | Marvel, Marvelpublicaciones

A 2015-ben megjelent Vízió (The Vision) kötetben Vízió radikális lépést tesz az emberlét felé, amikor feleséget (Virginia) és két gyereket (Viv, Vin) teremt magának. A családnak egy Sparky nevű kutyája is lesz, akinek a neve ismerősen csenghet a sorozat után. Sajnos a hőn áhított emberi élet nem pont olyan hatással lesz a feleségére, mint ahogy ő azt gondolta és még a Bosszú Angyalaival is össze kell csapnia Virginia tettei miatt.

Misztérium

Scarlet Witch 2015 series

Amennyiben kifejezetten a Wandára fókuszáló történetek érdekelnek, akkor a 15 részes Scarlet Witch sorozat pont neked való! Az író, James Robinson válaszokat próbál adni arra, hogy kicsoda valójában Skarlát Boszorkány, tényleg mutáns? Az erejét miből meríti és mégis milyen összefüggés van közte és a Marvel természetfeletti erői közt? Skarlát Boszorkány sokrétűségét ez a sorozat nem tragikus módon ábrázolja, inkább hősies küzdelemként tárja fel a számunkra.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr6316460030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása