A Marvel kinyírta az egyik MCU-s Bosszúállót

2021. július 05. 10:33 - Geek World Explained

A Hellfire Gála minden bizonnyal a legemlékezetesebb éjszakává vált a Marvel és az X-Men történelmében. Már csak azért is, mert a 12 részes crossover sorozat végeztével holtan találták az egyik legerősebb hőst, az első számú gyanúsított pedig Magneto. Vajon ki lehet az áldozat?
kep_2021-07-02_165620.png

Mielőtt egyből a lényegre térnénk, nem árt tisztázni pontosan miről is szól a Hellfire Gála ( vagy Pokoltűz Gála, kinek hogy tetszik). Már Januárban bejelentette a Marvel a nyár legnagyobb durranását, Emma Frost és a Pokoltűz Kereskedelmi Társaság közös buliját, a Hellfire Gálát, ahová meghívást nyert minden mutáns, világsztárok és más Marvel hősök, illetve gonosztevők is. Jonathan Hickman története garantáltan újraértelmezi az X-Ment és a kiadó ígérete szerint ez a pazar este kulcsfontosságú eseménnyé válik a franchise történetében. A Gála egyik fő attrakciója az új X-Men csapat bemutatkozása. A Marvel még egy valós szavazást is rendezett a rajongók között, hogy ki nyerje el a tagságot, így került be a csapatba Polaris, Magneto lánya.

Jean Grey és Küklopsz úgy döntött elérkezett az ideje egy új és megreformált mutáns csapatnak, miután az eredeti X-Ment feloszlatták, mert a Csendes Tanács szerint túlságosan megosztóak és ellentmondásos képet alkotnak. A Gálát megelőző időszak igazán eseménydús volt a mutánsok életében: Kraoka, az élő sziget egyetemes és geopolitikai szinten is "nagyhatalommá" vált, sikeresen elhárították a testvére, Arakko ősi mutánsainak az inváziós kísérletét, Apokalipszis visszatért a rég elveszett családjához a túlvilági Amenthben, Abigail Brand lett a megreformált, immár mutánsközpontú KARD vezetője és Arakko visszatért a Földre. Az új X csapat tagjai pedig a már említett közönségkedvenc, Polaris mellett Jean Grey és Küklopsz. Hozzájuk csatlakozik a két veterán mutáns és egykori Bosszú Angyal, Vadóc és Naptűz, végül X-23 és Synch.

kep_2021-07-03_213721.png

A 12 részből álló esemény Június 2-án indult és az alábbi kiadásokban találhatjátok meg őket:

  • Hellions #12 
  • Marauders #21 
  • X-Force #2o 
  • Excalibur #21 
  • X-Men #21 
  • New Mutants #19 
  • Planet-Size X-Men #1  
  • X-Corp #2 
  • SWORD #6 
  • Way of X #3 
  • Wolverine #13 
  • X-Factor #10 

A Planet-Size X-Men #1  a történet legfontosabb száma, de az egységes kép és az est megértésének céljából egyik rész sem elhanyagolható, hiszen Jordan D. White nyilatkozata szerint ez az este fenekestül felforgatja a mutánsok jövőjét.

Bizonyára, már tűkön ülve várjátok, hogy mégis ki halt meg, minek ez a sok maszlag. Valószínűleg már sokadjára írom le, hogy mennyire lesz döntő jelentősége ennek a rendezvénynek, de higgyétek el, hogy tényleg. A Hellfire Gála sorozat mellett a Marvel bejelentett egy másik minisorozatot, ami a The Trial of Magneto címet kapta. Emma Frost buliján valaki meghal, amiért Magnetónak kell felelnie.

Spoiler veszély a Hellfire Gala eseményeire és az X-Factor #10 képregényre vonatkozóan!

De mégis hogyan került be a képbe Magneto? Nos a Pokoltűz Gála az ő tárgyalását vezeti fel, ami sajnos csak Augusztusban jelenik meg, addig pedig a körmünket is lerághatjuk, hogy vajon ki ölte meg ....

kep_2021-07-02_181845.png

 ..Skarlát Boszorkányt?

Wandát utoljára a SWORD #6 részében láthattuk Magneto társaságában, egy igen érzelmes pillanatban. Long story short, Wanda Maximoff mutánsként debütált, később Magneto lányaként lett ismert. A mentális állapota sosem volt túl stabil, így amikor egy összeomlást követően eltörölte a mutánsokat, azaz a mutánsok 99%-a elvesztette a képességét Wanda lett a patás ördög. Az M-napot követően számos bonyodalom történt, de ami a mutánsok szemében a legfontosabb az az, hogy a nő nem tartozik közéjük. Magneto nem az apja, az ereje nem az X-génből ered, hanem az Evolúció Mesterének a kísérletezéséből.

Az M-nap a mai napig feszültséget okoz a Bosszúállók és az X-Men tagjai között. Wanda próbált békés és segítő szándékkal közeledni feléjük, például amikor megkísérelte feléleszteni a genoshai mutánsokat, de csak egy korrupt élőhalott mutáns sereg jött lére. Kraoka álláspontja szerint Skarlát Boszorkány egy közellenség, még a fiatal mutánsok is tartanak tőle, szörnyetegnek tartják a nőt. Ugyanakkor Wanda egy akadály is a Kree/Skrull birodalom és Kraoka szövetsége között, mivel Wanda fia, Billy Kaplan a birodalom császárának, Hulklingnak a férje.kep_2021-07-02_192211.png

Skarlát Boszorkányt az eseményre Magneto hívta meg, aki szándékosan késve érkezett meg, ugyanis képtelen a többiek szemébe nézni a történtek után. A hullámvölgyeik ellenére Magneto Wanda értésére adta, hogy ugyan nem ő a biológiai apja, de örökre a lánya marad, mindig törődni fog vele. Magneto részéről ez egy hatalmas lépés miután a Boszorkány pusztítását követően igazán ellentmondásosan vélekedett a lányról, és a segítségével talán Kraoka népe sem fogja gyűlölni Wandát, ezzel pedig megszűnne az akadály ami a szövetség között áll fenn.

kep_2021-07-03_213547.png

Az írók persze ennyivel nem elégedtek meg, már eleve tragikus, hogy a nagy egymásra találás után Wandát valaki megölte, ám ez semmi ahhoz képest, hogy a holttestét a másik fia, Tommy fedezte fel. Wanda nem számít mutánsnak, így az Ötök csapata nem tudja feltámasztani, mint ahogy a többi mutánst. A körülményeket nehezíti az is, hogy a nyakán látható foltok alapján megfojtották, nincs nyoma mutáns erőnek, amely által könnyebben beazonosíthatnák a gyilkost. Mivel Magnetóval látták utoljára, Rozsomák egyből az omega szintű mutáns holléte felől érdeklődik, és amennyiben tényleg köze van a lánya halálához, akkor száműzetésre számíthat. Akárki is a gyilkos, megszegte Kraoka egyik legfontosabb törvényét, a legnagyobb bűnt, amit elkövethet egy mutáns: az emberölést.

kep_2021-07-04_160056.png

Tekintettel a múltjára Magneto valószínűleg akkor is a gyanúsították listáján lenne, ha nem találkoztak volna a gála estéjén. Viszont, ha nem ő tette, akkor ki? Nagy esély van arra, hogy Mystique áll a gyilkosság mögött, hiszen korábban már megfenyegette Kraokát, amiért az nem volt hajlandó feltámasztani a feleségét, Sorsot. Sors a halála előtt látta Kraoka felemelkedését, a mutánsok paradicsomát ezért megígértette szerelmével, hogy tegyen meg mindent a feltámadása érdekében. Figyelmeztette, hogy a kérésének nem fognak eleget tenni, ezért fel kell gyújtania Kraokát. Vajon Mystique Skarlát Boszorkánnyal kezdte volna el a pusztító bosszúhadjáratát? Netán a Bosszú Angyalai és az X-Men ismét összecsap egykori csapattársuk halála miatt? Egy biztos, amennyiben kiderül, hogy nem Magneto volt a gyilkos, nem lennénk az elkövető helyében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr8316611146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása