Must have Fekete Özvegy képregények

2021. július 12. 19:19 - Geek World Explained

Natasha Romanoff kulcsfontosságú pillanatai

Hazánkba is elérkezett végre a Fekete Özvegy önálló filmje, ami az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei után veszi fel a fonalat. Ha már láttad a filmet, tervezed megnézni vagy csak érdekel a Marvel és a Vörös Szoba üdvéskéjének a története, akkor bizonyára az alábbi képregények érdekesek lehetnek a számodra.kep_2021-07-10_130051.png

A Stan Lee, Don Rico és Don Heck által megalkotott Fekete Özvegy 1964-ben debütált. Natasha Romanoff volt már orosz kettős ügynök, S.H.I.E.L.D. ügynök, Bosszúálló, de mindig hű maradt önmagához. Ugyan nem rendelkezik olyan képességekkel, mint néhány csapattársa, Natasha igazi biokémiai fegyvernek minősül, ennélfogva nem alaptalan az ellenségeinek a félelme. A képregényes hírnevét csak növelte, amikor Scarlett Johansson alakításában színre lépett a Vasember 2. részében.

A kezdet - Tales of Suspense #52kep_2021-07-10_133414.png

Célszerű a legelején kezdeni, az 1964-es Tales of Suspense #52 számával, a Fekete Özvegy legelső feltűnésével. Az orosz bérgyilkost Vasember kiiktatásával bízták meg. A szépségével hamar elcsábította Starkot és nem kellett sokat várni arra, hogy a titokzatos nő átálljon az Angyalok oldalára. Ebben a korai változatban Nat még nagyon más volt, hiányzott belőle mindez amitől mára már végérvényesen őt tekintik az egyedüli és utánozhatatlan Fekete Özvegynek. A védjegyévé vált ruhájának itt még nyomát se látni, azonban érdemes elolvasni már csak azért is, hogy milyen messzire jutott a karakter. A Marvelnél nem idegen, hogy egy szereplőnek több eredettörténete van, csak idő kérdése volt, hogy mikor kap Romanoff kisassony is vérfrissítést.

Egy új kezdet - Black Widow: Deadly Originkep_2021-07-10_135022.png

A Fekete Özvegy MCU-s bemutatkozása előtt a kiadó felkérte Paul Cornellt, hogy formálja egységessé Romanoff szerteágazó eredetét. A Deadly Origin minden kétséget kizáróan a legmeghatározóbb Fekete Özvegy történet. Szemtanúi lehetünk annak, hogy miképpen válik az orosz árva kislányból a leghalálosabb kém és hogyan vetkőzi le a zűrös múltját, majd válik pótolhatatlan hőssé. Natasha megrázó, ugyanakkor szívmelengető pillanatokat is bemutató történetében csupa nagyszerű új szereplőt ismerhetünk meg. A 4 részes sorozat végigkísér minkét a Vörös Szobától a Bosszú Angyalok kúriájáig, megmutatván azt, hogy mitől olyan különleges Natasha Romanoff. Cornell sztorija nagy hatással volt az MCU-ra is, a Bosszúállók: Ultron kora című filmben Joss Whedon ebből a képregényből merített ihletet Natasha háttértörénetéhez, de Nat szólófilmjéből az új fehér egyenruha is ismerős lehet e képregényt jól ismerőknek.

Randevú a Pokol Konyhájában - Daredevil #81-83

kep_2021-07-11_173648.png

Nem kérdés, hogy Romanoff egyedül is megállja a helyét, de bárki is állítaná össze a legemlékezetesebb történeteit Fenegyerekkel való románca és szövetsége biztosan helyt kapna. A két hős felváltva menti meg egymást megmutatva, hogy Natasha értékes és megbízható társ a bajban, még csapatjátékosként is megállja a helyét. Ugyan a kapcsolatuk véget ért, a nő továbbra is törődött a férfival. Fenegyerek oldalán harcolt a Kéz ellen, ott volt amikor Murdock vigaszra vágyott Elektra Natchios majd Karen Page halála után, s miután kiderült Fenegyerek személyazonossága Natasha akkor is kész volt mindent megtenni a férfi biztonságát illetően.

Natasha férje - Avengers #43-44kep_2021-07-10_164456.png

Az Avengers #43-44 száma Natasha és Vörös Őr kapcsolatára fókuszál. Amerika Kapitányra az oroszok válasza a szovjet szuperkatona, a Vörös Őr, polgári nevén Alexi Shostakov volt. Az orosz űrhajós beleszeretett a kémnőbe, össze is házasodtak, de Shostakov hazája iránt érzett szeretete nagyobb volt, ebből fakadóan a kormány könnyedén rávette, hogy rendezze meg a saját halálát és változzon szuperkatonává. A férfi halála miatt Natasha önként jelentkezett a Vörös Szoba  programba, hogy a legveszélyesebb nő lehessen. Ebben a két részben Alexi látszólag elrabolja egykori feleségét, de a nő csak csali volt. Tudta, hogy az Angyalok a csapattársuk megmentésére sietnek, ezért a rejtekhelyére csalta őket, mivel a Vörös Őr minden áron be akarta bizonyítani, hogy jobb Amerika Kapitánynál. Ez a történet megkérdőjelezi Romanoff hűségét, ahogy a múltja és a jelenlegi csapattársai között örlődik.  A filmben David Harbour kelti életre a Vörös Őrt.

Az utód - Black Widow: The itsy-bitsy spider

kep_2021-07-10_173430.png

Yelena Belova nem érti mitől olyan különleges elődje. Hiába szerez jobb eredményeket a Vörös Szoba program keretein belül, még mindig Natasha az etalon. Yelena a bemutatkozó számában kétségbeesetten próbálja bebizonyítani, hogy méltóbb a Fekete Özvegy címre. Tasha egy igazán furcsa módon próbálta megvédeni és felnyitni riválisa szemét; a testüket megcserélve elhitette Yelenával, hogy ő Romanoff és meg kell ölnie Belovát, azaz saját magát. Erről részletesebben a Yelenát bemutató cikkben olvashattok, akit a filmvásznon Florence Pugh személyesít meg.

A Vörös Szoba lelepleződése - Black Widow: Homecoming & Black Widow: The things they say about her

kep_2021-07-10_174554.pngNatasha úgy gondolta, hogy már végleg leszámolt a régi, kémkedős életével, de a múltjától soha nem tud megszabadulni. Valaki szisztematikusan írtja az egykori orosz alvó ügynököket és Natashát is megtalálták, ezért vissza kell térnie a gyökereihez, Moszkvába, a Vörös Szobába. Romanoff megpróbálja jóvátenni a hibáit, de ez sajnos vérfürdő nélkül nem megy. A két sorozat kiegészíti Nat eredettörténetét, sötét titkokat tár fel az oroszok titkos programáról és életének bizonyos pillanatairól kiderül, hogy csak hazugság volt, egy kitalált emlék amit az agyába ültettek. Szerencsére Natasha nem marad egyedül a bajban, távolról figyeli és segíti őt Nick Fury, Fenegyerek és még Yelena is.

A Vadászat -  Winter Soldier #10-14

kep_2021-07-10_183209.pngA Vörös Szobában eltöltött ideje alatt, az agymosott Bucky Barnes is tanította a lányt, egy ideig még együtt is voltak. Amikor Natasha egy nap váratlanul őrült gyilkolászásba kezdett, a Tél Katonája rájött, hogy valaki újraindította a nő elméjében a programot, hogy öncélúan használhassa a képességeit. A Winter Soldier #10-14 megmutatja Romanoff milyen veszélyes is tud lenni, amikor félredobja az erkölcseit. Buckynak nem pusztán harcolnia kell ellene, de meg is kell mentenie önmagától.

A múlt eltörlése - Black Widow: The Finely Woven Thread

kep_2021-07-11_182107.png

A Fekete Özvegy egyszer már maga mögött hagyta a kémkedést, hogy Bosszúálló legyen, csakhogy a múltja időről időre előkerül. KGB ügynökként elkövetett bűnei arra ösztönzik, hogy napról napra jobb ember legyen. A lelke mélyén tudja, hogy soha nem teheti jóvá a tetteit, ezért visszatér Oroszországba, hogy leleplezzen egy titkos szervezetet. Ebben a 20 részes kötetben Natasha egy, az egész világot érintő halálos összeesküvést fedez fel, és egy erőt ami könyörtelenül eltiporja a nőt.

Még több titok - S.H.I.E.L.D.'s Most Wanted

kep_2021-07-11_184450.png

Romanoff sötét múltja tengernyi titkot őriz és miután a legsötétebb titkai napvilágra kerültek menekülni kényszerül a S.H.I.E.L.D. és Vasember elől. Egy új ellenség került a képbe, aki zsarolni kezdte a nőt. Ez a titokzatos valaki tud mindent a Vörös Szobáról, sőt maga is alapított egy új Sötét Szoba névre hallgató Akadémiát. Fel kell fednie valódi énjét, a múltját, különben élete hátralévő részében menekülhet. A Sötét Szoba újoncai segítségével megakadályozzegy terrortámadást, legyőzi az új igazgatót, de vajon sikerül tisztára mosni a nevét?

Újjászületés - Tales Of Suspense# 100-104

kep_2021-07-10_184511.pngA Titkos Birodalom eseményei során Natasha Romanoff összecsap a fasiszta Amerika kapitánnyal, viszont ez az életébe került. Na de ilyen könnyen nem szabadulhat meg a világ az Özvegytől. A Marvel Matthew Rosenberget bízta meg, hogy mesélje el a rajongóknak hogyan támadt fel a Fekete Özvegy. A Vörös Szoba klónozási részlegén Epsilon Red feladata volt, hogy Natasha klónjába átültesse az eredeti, immár halott Özvegy bizonyos emlékeit, ugyanakkor gondoskodnia kellett arról is, hogy ismét hű legyen Oroszországhoz. A Vörös Szoba új irányítója, Ursa megvesztegette a férfit, hogy a klón rendelkezzen az eredeti Natasha összes emlékével, majd arra biztatta a klónt, hogy pusztítsa el az újjáélesztett Vörös Szobát. Az új Natasha rombolása felkeltette egykori szerelmeinek, Sólyomszemnek és a Tél Katonájának az érdeklődését, akik az Özvegy nyomába eredtek miután az elmenekült a Vörös Szoba elpusztítása után.

A közönségkedvenc - The Ties That Bind

kep_2021-07-11_191501.pngKelly Thompson neve egyet jelent a garantált sikerrel. Az Eisner-díjra jelölt írónő nevéhez fűzhető a legsikeresebb Marvel Kapitány képregény, ami által Carol Danvers még szerethetőbbé és izgalmasabbá vált. Forradalmosította Vadóc és Gambit szerelmét a Mr. and Mrs. X füzetben és most hasonló sors vár Pókemberre is, de addig is megírta minden idők egyik legjobb Fekete Özvegy történetét. Thompson Natashája ismerős lehet azok számára is, akik csak a filmekből ismerik az Özvegyet, éppen ezért régi és új rajongóknak egyaránt tetszeni fog. A Fekete Özvegy az egész életét kémkedéssel töltötte és mindegy volt melyik oldalon állt, mindig menekülnie kellett. Eljött a nap, amikor Romanoff végleg nyugdíjazta magát, hogy olyan tökéletes életet élhessen amiről eddig álmodni sem mert. Csakhogy aki ennyi ellenséget halmozott fel az évek folyamán, az nem igazán számíthat nyugis életre. Kénytelen visszaülni a nyeregbe, mert ezt a rejtélyt csak a Marvel legnagyszerűbb kémje tudja kibogozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr1616618352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása