Kicsoda Yelena Belova, a másik Fekete Özvegy?

2021. július 06. 19:33 - Geek World Explained

Yelena talán nem annyira ismert, mint Natasha Romanoff, de a másik Fekete Özvegy is kiemelkedő szereppel rendelkezik a Marvel történelmében. Rengeteg csúsztatás után a héten végre bemutatják a Fekete Özvegy önálló filmjét, amiben Florence Pugh alakítja az új Özvegyet. Csekkoljátok még a premier előtt, hogy mit érdemes tudni róla!kep_2021-07-06_121906.png

A rajongók régóta várják már Natasha Romanoff különálló filmjét, de főként azt, hogy mégis mi a franc történt Budapesten? Scarlett Johansson elmondása szerint választ kapunk rá, de emellett lényegesen több információt kapunk a Vörös Szoba projektről és az ott eltöltött éveiről. A filmben új szereplőkkel is megismerkedhetünk, akiknek nagy szerepük volt Natasha múltjában, főleg Yelena Belovának, akiről sok MCU rajongó talán nem is sejti, hogy milyen múlttal rendelkezik.

Yelena az 1999-es Inhumans #5 számban debütált Devin Grayson és J.G. Jones által. 15 éves volt amikor bekerült a titkos orosz Fekete Özvegy programba, miután elődje, Natasha Romanoff hűtlenné vált Oroszországhoz és a S.H.I.E.L.D ügynökeihez csatlakozott. Yelena volt az egyetlen, aki felülmúlta Romanoff teljesítményét, annak ellenére, hogy az Özvegy utódja nem részesült biokémiai beavatkozásokban, csak fizikai felkészítést kapott. Több, mint egy évtizedig képezte magát a Vörös Szobában a mentora, Pyotr Vasilievich Starkovsky segítségével. Yelena nem tudta, hogy a férfi akit a fogadott apjának tartott egészen más érzelmeket táplált iránta. Felbérelt egy prostituáltat, hogy öltözzön be Belovának, így elégítse ki eltitkolt vágyait. A domina megölte a férfit, Yelena pedig hajtóvadászatot indított, hogy bosszút álljon a tanára gyilkosán. Az igazságot ugyan megtudja a férfiról, ám azt már nem, hogy ez egy jól kidolgozott terv volt, ami által aktiválták őt, mint Fekete Özvegy.kep_2021-07-06_183727.png

A Vörös Szoba program teljesítése után Yelena úgy véli, hogy ő az egyedüli, aki kiérdemli a Fekete Özvegy címet, ezért többször is megpróbál túljárni Romanoff eszén, de azt elfelejtette, hogy Natasha jóval tapasztaltabb, ügyesebb és jobb szövetségesekkel rendelkezik, így nem járt sikerrel. Natasha felelősséget érzett iránta, ebből kifolyólag elhatározta, hogy Nick Fury és a S.H.I.E.L.D. segítségével megmutatja Yelenának, hogy mi történik a Vörös Szoba színfalai mögött, úgyhogy műtéti úton arcot cseréltek. Yelena Romanoffként felébredve próbálja megőrizni a személyazonosságát, ami nehézkessé válik miután a S.H.I.E.L.D.-től kapott parancs alapján ki kell iktatnia Yelena Belovát, azaz saját magát. A csere által Nat megmutathatta neki, hogy a szőke özvegy felettese, Yuri Stalyenko csupán egy feláldozható bábnak tartja őt, akit bármikor pótolhat. A két özvegy leszámolt az oroszokkal és Romanoff felfedte a nőnek, hogy erre az egész cserére azért volt szükség, hogy vegye észre ő nem Oroszország hőse, csak egy eszköz a nagyhatalmú emberek kezében. A S.H.I.E.L.D. visszafordította a folyamatot, Yelena pedig a saját testében tért vissza a Vörös Szobába. Natasha támogatásával idővel feladta a kémkedést, fehérneműmodell lett, saját vállalkozást indított és támogatást nyújtott olyan nők számára, akik szexuális szolgáltatással kénytelenek pénzt keresni.

A S.H.I.E.L.D.-en belül a lojalitás nem volt túl egyértelmű minden ügynöknél. Egy csapat ügynöknek sikerült visszacsábítani Yelenát egykori életviteléhez és máris egy illegális meló közepén találta magát, de épp a rossz időben. Miközben a rosszfiúk vibrániumot akartak kicsempészni a Vadföldről, összeakadtak az Új Bosszú Angyalaival, akik Szauronért jöttek, hogy elfogják. A szemtanúk csak problémát okoztak volna ezért Yelena elrendelte az angyalok kivégzését, ám Amerika Kapitány és csapata ügyesebbek voltak, mint a korrupt ügynökök. Belovát elfogták, azonban még a vallatás előtt Szauron súlyosan megégette a nő testét.  A brutálisan eltorzult nőt felkereste a Hydra képviselője néhány A.I.M ügynök társaságában bosszút kínálva Yelena számára. Belova elfogadta az ajánlatot és szuper-adaptoid szörnyeteggé változott át. Immár képes volt lemásolni az ellenfelei képességét, miért ne támadhatná meg az angyalokat elégtételt követelve? Már szinte nyerésre is állt a Bosszúállók ellen, mikor Pókember és Vasember rájött, hogyan tudnák őt kijátszani, de a kihallgatását ismét megzavarták, csak ezúttal a Hydra ügynökei. Yelena Belovát egy beépített önmegsemmisítő bombával felrobbantották.kep_2021-07-06_182748.pngGondolom senkit sem fog meglepni, hogy Yelena ismét felbukkant, ezúttal Norman Osborn új csapatában, a Mennydörgőkben. Az már meglepő lehet, hogy ez a Yelena nem más, mint Natasha Romanoff, aki Fury kérésére szivárgott be a Mennydörgőkhöz. Osborn a kezdetektől tudott a kettős ügynök jelenlétéről, ugyanis az igazi Yelenát végig mesterséges kómában tartotta. Az A.I.M kiszabadította a nőt, helyt kapott a bűnözők lakta szigetországban, Bagaliában és látszólag újra meghal, amikor egy A.I.M ügynök lelövi, mert összetévesztette Seregéllyel.

Miután egy alternatív idővonalról érkező, a Hydrához hű Amerika Kapitány megölte Natashát, Yelena tisztelgés gyanánt ismét felvette a Fekete Özvegy nevet és levadászta a Hydra megmaradt embereit. Időközben az elhunyt Romanoff klónja tudomást szerzett a Vörös Szoba projektjéről: előszeretettel klónozták az eminens diákjaikat. Ebből kifolyólag eléggé zavarossá vált, hogy ki kicsoda, miután Natasha szabadon engedte mindhárom klónját. Azonban Natasha nem tudott mi kezdeni Yelenával, sőt úgy érezte, hogy csak útban van a terveit illetően, ezért megölte az igazi Belovát.kep_2021-07-06_182840.png

A két nő között sosem volt olyan szoros viszony, mint amit a film előzetesében mutatnak, így érdekes lesz látni, hogyan alakul a kapcsolatuk az MCU-ban. Egy érdekes teória is kering az interneten, miszerint a filmben is cseréltek, ez pedig azt jelentené, hogy a Végjátékban Yelena halt meg. 

 A Fekete Özvegy premier előtt július 7-től, július 8-tól pedig országszerte látható a mozikban.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr716613322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása