A Marvel Legrosszabb Anyja díj nyertese: Mystique

2021. május 21. 19:56 - Geek World Explained

Avagy Mystique gyerekei még akkor sem jártak jól, amikor az anyjuk lelépett

kep_2021-05-21_175204.png

Mindenki jól ismeri a képregényekben használt bevált formákat. Adott egy hős, aki árva vagy borzasztó családi körülmények között nőtt fel, ha élnek is a szülei nem ismeri őket, és még sorolhatnánk. Amennyiben ebben a különleges világban két ember kapcsolata megéri azt, hogy az írók gyerekekkel áldják meg őket, akkor fix, hogy valamilyen módon felgyorsítják az időt, például egy időutazásos sztorival, és a következő képkockán már egy új, felnőtt szuperhős kacsint vissza ránk. Ez pedig számos zűrt tud okozni, nem csak a hősnek, de az újdonsült szülőknek is.

Ez különösen igaz a kedvenc mutáns csapatunk tagjaira, az X-menre, ahol elég bizarr kapcsolatokról olvashatunk. Scott Summers, más néven Küklopsz feleségül vette a halott kedvesének Jean Greynek a klónját, Madelyne Pryort, aki egy ponton megőrült és a gyereküket felhasználva próbálta megnyitni a Pokol kapuját. Vagy ott van Rozsomák, akinek több törvénytelen gyereke (na meg klónja) van, mint bárki másnak a Marvel Univerzumban, és akik egy nap mind összefogtak ellene, hogy megöljék. De még rajtuk is túltesz Raven Darkholme, aki minden bizonnyal még a DC legrosszabb szülőire is köröket ver.

kep_2021-05-21_180519.pngRaven legismertebb gyereke, Kurt Wagner, azaz Árnyék, aki az X-men oszlopos tagja lett. Mystique vagy magyar nevén Rejtély magát embernek álcázva hozzámegy Christian Wagner báróhoz, azonban enged a démon Azazel csábításának és teherbe esik tőle. A szülés során Mystique nem tudja kordában tartani erejét, lehull róla az álca és az emberek elborzadnak az anya&fia páros külsejétől. A csőcselék a halálukat kívánják és menekülés közben Raven szimplán hagyja a csecsemőt elúszni az árral. Árnyék szerencséjére Margali Szardos, a cirkuszi cigány jósnő megmenti őt.

kep_2021-05-21_181028.png

Ugorjunk is át a másik fiára, aki már nem volt ennyire szerencsés. Amikor megismerkedett Kardfogúval éppen egy német titkos ügynöknek, Leni Zaubernek álcázta magát. Szerelmük gyümölcsét, Graydon Creedet a szülést követően örökbe is adta. Az anyja a távolból figyelte a fiút, de amikor megtudta, hogy annak ellenére, hogy két mutáns szülője is van, nem több, mint egy homo sapiens, teljesen lemondott a fiúról. Graydon gyűlöli a szüleit, ezt a gyűlöletet pedig kiterjesztette az összes mutáns irányába és ki nem találnátok mi lett belőle. Victor Creed és Raven Darkholme fia mutánsellenes politikus lett, még az amerikai elnökválasztásra is benevezett. Ezért pedig nem puszi jár anyától, inkább egy golyó és halál. Bizony, Mystique megölte a saját fiát.

kep_2021-05-21_182102.png

Rejtély és felesége Irene Adler, aka Sors mondhatni adoptálták a fiatal Anna Marie-t, aki Vadóc néven ismerősebb lehet. Annak ellenére, hogy Vadóchoz biológiailag semmi köze, vele törődik a leginkább, de lássuk be, inkább a lány képességei miatt. Raven terroristának neveli a fiatal mutánst, aki így teljesen beleillik a Gonosz Mutánsok Testvériségének az imázsába. Ugyan Vadóc élete jóra fordult, megszabadul fogadott anyja befolyásától, de ez nem jelenti azt, hogy az anyja ne bukkanna fel csak úgy, hogy bonyolítson az életén. Mystique ellenezte a lánya párválasztását, úgy ítélte meg, hogy Gambit nem hozzá való. Hogy ezt bebizonyítsa Vadóc számára is Raven diáknak álcázva beszivárgott X professzor iskolájába, hogy elcsábítsa Vadóc szerelmét.

És ők csak Mystique kánonbeli gyermekei. Egy alternatív idősíkban nem csak Rozsomáktól, de Charles Xaviertől is született két fia és egyikük sem a jó oldalán állt. Rozsi által nemzett fia, Raze Darkholme megölte a saját anyját majd éveken át úgy tett, mintha ő lenne Mystique. Van, akinek valóban nem ajánlott a gyerek, még egy kitalált világban sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr4016568172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása