What If...?: Fekete Párduc mint Űrlord

2021. augusztus 21. 19:19 - Geek World Explained

Egy helyen a második rész összefoglalója és minden rejtett utalás

Folytatódik a Marvel legújabb észbontó sorozata, amelyben most annak lehetünk a tanúi, hogy mi lett volna, ha Wakanda trónörököse, T'Challa vette volna át Peter Quill helyét a Fosztogatók között.kep_2021-08-19_113210.png

Épp csak megismertük Carter Kapitányt Peggy Carter személyében, máris kaptunk egy új hőst, aki ezúttal nem Fekete Párducként lopta be magát a szívünkbe. A What If... T'Challa Became a Star-Lord epizód egy olyan alternatív valóságba vezeti a nézőt, amelyben Yondu Peter Quill helyett Wakanda hercegét viszi magával az űrbe. T'Challa hangját a néha Chadwick Boseman adta.

Spolier veszély a What if...? második részére vonatkozóan!

Miről olvashatsz majd ebben a cikkben?

  • A Nexus eseményről
  • A cselekmény időbeli elhelyezkedéséről
  • Milyen változások történtek a fő idővonalhoz képest
  • Kapcsolódó forrásanyagokról és
  • Rejtett utalásokról

A Nexus esemény

A What If... T'Challa Became a Star-Lord (Mi lett volna, ha T'Challa válik Űrlordá) részben T'Challa másik élete Yondu váratlan döntésének köszönhető, aki ahelyett, hogy ő maga indult volna Ego fiának, Peter Quillnek a keresésére, Sokkolóarcot és Kraglint küldte a Földre. Ugyan Yondu rájött a tévedésre, annyiban hagyja az egészet, mert meglátta a fiúban rejlő csillapíthatatlan kalandvágyat. A jelenben T'Challa igazi galaktikus hőssé vált, Peterrel ellentétben mindenki Űrlordként ismeri a Fekete Párducot, még Korath is, akinek az első Galaxis Őrzőiben halvány lila gőze sem volt arról, hogy ki az az Űrlord.

A Hatalom kövének a megszerzése után a Fosztogatók csapata - az újonnan besorozott Korath társaságában - elindulnak megünnepelni a legújabb sikerüket. A bárban nem akárkivel találkoznak; ebben az alternatív valóságban az Őrült Titán, Thanos letett a csettintésről, miután Űrlord ráébresztette, hogy máshogy is el lehet osztani egységesen az erőforrásokat az univerzumban. Az ünneplés közepette Nebula egy új melót ajánl a Fosztogatóknak.

kep_2021-08-21_165329.png

Long story short, a Fosztogatók Nebula vezetésével bejutnak a Gyűjtőhöz, hogy ellopják tőle az Élet Szikráját (Embers of Genesis), az ősi szupernovából származó tápanyagokban gazdag kozmikus port, amely képes terraformálni egész ökoszisztémákat. A keresés során T'Challa rátalál egy wakandai űrhajóra, s benne egy üzenetre az apjától, T'Chakától. Míg Thanos a már Gyűjtőt szolgáló Fekete Rend ellen harcol (akik egykor az emberei voltak) Nebula segítségével, Yondu és T'Challa próbál lépést tartani a Gyűjtő fegyverarzenáljával, amiben igazán ritka kincsek lapulnak, többek között Hela nekrokardjai és Amerika Kapitány pajzsa. Miután sikeresen megszerezték a férfi karkötőjét, amivel a cellák működését lehet kezelni, a két Fosztogató a begyűjtött lényekre bízza a Gyűjtő sorsát, s T'Challa visszatér az elveszettnek hitt családjához a másik családja társaságában. Wakanda trónörökösével ellentétben Peter Quill számára nem jön el a boldog befejezés. Az apja, Ego hosszas keresgélés után rátalált a Földön és ez a világnak a végét jelentette.

Hol helyezkedik el a második rész az MCU idővonalán?

A What If...? második részében a herceget ugyanabban az évben, 1988-ban rabolják el, akárcsak Quillt, ám a sorozat itt megtöri az eddig ismert idővonalat. Míg a Galaxis Őrzőinek a vezére 2014-ben jutott el a Morag bolygóra, addig T'Challa 2008-ban szerzi meg a Hatalom kövét a bolygóról, amit kizárólag 300 évente lehet elérni. Ebben az alternatív valóságban Thanos brutális egyensúlyteremtő terve is jóval előbb formálódott meg, hiszen a kő megszerzésével egy időben a Titán már a Fosztogatókkal bratyizik.

Milyen változások történtek a fő idővonalhoz képest?

A legnagyobb változtatásokat T'Challa személye érte el, tagadhatatlanul kihozta mindenkiből a legjobbat. Yondu és a brigádja már jóval előbb jó útra tért, mint James Gunn filmjében, ők voltak a galaxis Robin Hoodjai, akik a gazdagoktól loptak, hogy a szegényeknek adhassanak. S, ha már egy csapat törvényen kívülit sikerült jó útra terelnie, miért ne próbálkozhatna be Thanosnál is? Ahelyett, hogy harcba szállt volna Népirtás Kapitánnyal, rávilágította, hogy több mód is van az univerzum erőforrásainak a felosztására. Thanosra olyannyira nagy hatással voltak a fiú érvei, hogy beállt a Fosztogatók közé, akikkel együtt jobb hellyé változtatná az univerzumot mészárlás nélkül, bár továbbra is állítja, hogy a tervében van ráció.

Thanos lemondásából következik, hogy a Galaxis Őrzői ebben a valóságban nem alakult meg, hiszen Quill a Földön van, Drax egy boldog csapos képében mutatkozik, aki hálás Űrlordnak, amiért megmentette a népét a Kree inváziótól, de ami a legfontosabb az az, hogy a családja is életben van. A többi Őrző nem került még csak említésre sem. Ami pedig Nebulát illeti, a lány sokkal emberibben viselkedik, mi több Thanos fogadott lánya egészen elbűvölő. A kapcsolatuk persze itt sem az igazi, a szeme elárulja, hogy Thanos ebben az alternatív valóságban is módosítgatott a kék bőrű lányán, de ezúttal ő maga irányítja az életét, ráadásul a második rész végeztével a haláltól is megmenti az apját.