A Snyder Cut története

2021. március 21. 18:42 - Geek World Explained

A Zack Snyder rendezte Igazság Ligájának az igaz története

kep_2021-03-20_150839.png

2017-ben mutatták be hazánkban is az Igazság Ligája című filmet, amit ugyan Zack Snyder nevével jegyeztek, mint rendező, ám ő valójában sosem látta a DC legendás csapatának az első kooperációs filmjét, amit már Joss Whedon fejezett be.

Bosszúállók remake

Rajongók szerte a világon izgatottan várták Snyder rendezésében a filmet, ami egy mérföldkő is lehetett volna a DC filmes univerzumában, azonban nem csak a Warner Bros. vétózta meg több ötletét is, de egy szörnyű családi tragédia is árnyékot vetett a készülő filmre. Zack és felesége, Deborah Snyder kiszálltak a film befejezése előtt, mivel rájuk otthon volt szükség, miután lányuk, a 20 éves Autumn öngyilkosságot követett el. A hivatalos információk szerint valóban családi gondokra hivatkozva hagyta ott a rendezői széket Snyder, de több pletyka is szárnyra kelt a valós indokról.

A Warnernek sürgősen ki kellett találnia valamit, így jött a képbe Joss Whedon, a rivális stúdiótól, aki a Bosszúállók filmeket hagyta ott, hogy folytathassa Snyder művét, azonban az új rendező jelentős változtatásokat alkalmazott a kivágott és újraforgatott jelenetekkel. Deborah a vezető producer, Christopher Nolan társaságában nézte meg a Whedon vágás eredményét és mindketten egyetértettek abban, hogy Zacknek nem szabad látnia ezt a filmet, soha, mert csak összetörné a szívét.

Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman, Cyborg és a feltámasztott Superman összefogása nem hozta a várt eredményeket. A kritikusoktól kezdve a rajongókon át csak nagyon kevés embernek nyerte el a tetszését a film. Többen megjegyezték, hogy Whedon egy újabb Bosszúállók filmet akart csinálni, de még ahhoz is gyenge lett a végeredmény. Whedon nem kérte, hogy rendezőként tüntessék fel, azonban írói kreditet kért, azaz a film forgatókönyvének a írói között szerepel a neve. Az Igazság Ligája végül 657 millió dollárt hozott a konyhára, ezzel pedig a film veszteséges lett. A stúdiónak fájhatott a feje emiatt, na meg azért is, mert pár hónappal később a Marvel Végtelen háborúja 2 milliárd dollárral elhúzott előttük.

#ReleaseTheSnyderCut

A csalódott rajongók az interneten követelni kezdték a film eredeti változatát, Snyder alkotását. Megszületett a #ReleaseTheSnyderCut-mozgalom, amit nem csak maga a rendező, de a filmben szereplő színészek is protezsálni kezdtek. A kampány végül a Time Square-en is megjelent, sőt a San Diego-i Comic-Conon is látni lehetett egy repülő bannerjén. A Warner meglátta a potenciált a mozgalomban és hosszú várakozás után engedett a rajongók kérésének. A film bemutatásra került és milyen érdekes, hogy pont a Warner kezében lévő streaming felületen,az HBO Max-on.

Nem titok, hogy Zack Snyder egy sötétebb tónusú filmet képzelt el, folytatva a már Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmben látott Knightmare-jelenetet is, ami egy borúsabb, disztópikusabb lehetséges jövőt mutat, és ahol Superman is Darkseid oldalán áll. A Warner hallani sem akart erről, hiszen így is túl sok negatív kritika érte őket a Batman VS Superman film túlzó komorsága miatt. A forgatókönyvet át kellett írni, ugyanakkor az Öngyilkos osztagot is az újabb Snyder filmhez kellett igazítani az utómunkák során. 

Snyder 5 részesre tervezte a Liga történetét, de egyetlen filmben kellett megmutatnia, hogy mikre képesek a hatalmas Darkseid ellen. Így került kukába is a Knightmare-jelenet, ami folytatta volna Flash cameoját Loisról. Emlékeztek még a figyelmeztetésére ugye? Barry Allen visszamegy az időbe figyelmeztetni Batmant, hogy mentse meg Lois Lane-t Darkseidtól, különben Superman az Apokalipszis urának a szolgálatába áll és a világot felperzselik a hordái. NA ezért Lois a nagyágyú, a kulcsfigura! 

Amikor Zack kilépett a Warner Bros. ajtaján magával vitte a laptopját, rajta a film 4 órás nyersanyagával. A #ReleaseTheSnyderCut események kapcsán a Warner ezt a félkész filmet akarta a közönségnek megmutatni, de ebbe Zack nem egyezett bele. A megegyezéseket követően Snyder nem kért pénzt a munkájáért, nem akarta, hogy újra beleszóljanak, csak a kreatív szabadságra vágyott. Így történhetett meg, hogy olyan sötét és eposzi lett ezeknek a halhatatlan istenségeknek a története, amilyennek ő megálmodta. kep_2021-03-21_122502.png

A Snyder házaspár a lányuk miatt ment el és most miatta tértek vissza, hiszen nélküle most ez nem valósulhatott volna meg. Aki a film végére ér röpke 4 óra alatt az találkozhat a "For Autumn" sorral, Snyder a filmet a lányának ajánlja. A film bevételével egyébként egy öngyilkosságot megelőző alapítványt is támogatni fognak, de maguk a rajongók is gyűjtést szerveztek, hogy több családnak ne kelljen ilyen szörnyűséget átélnie.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekworldexplained.blog.hu/api/trackback/id/tr2916471528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása